reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

Nie zawsze. Czasem jest marudna bo tak i nie ma to nic wspólnego z ząbkami. Teraz mamy przerwę bo wyszły obie dolne jedynki i czekamy aż górne dadzą znać o sobie.

reklama
Mamy dolnego zebucha!
W sumie bezobjawowo bo ona zawsze marudzi w ciagu dnia i jest absorbujaca. jedynie 2 ostatnie noce czesto sie wybudzala i musialam smoczka wkladac.

mamy (*)(*)
czy któraś z Waszych pociech ma już zębiszcza? i co wtedy z karmieniem cycem? gryzą czy nie testują nowej umiejętności z nowo nabytym sprzętem, bo szczerze to się tego trochę boję; już teraz jak ściśnie dziąsłami to jest czaaaad przy karmieniu:baffled:

dla wszystkich nowo zębiastych gratulacje i dla mamuś również (za bystre, wszystko wypatrujące oko):-D

Marisamm- u nas już 2 dolne jedyneczki a gryzienie w cyca sporadycznie. Chociaż raz dziabnęła mnie tak, że kilka kropli krwi poleciało. Ale jak dotąd to była jednorazowa akcja a ząbka pierwszego mamy od 10 października.

marisamm - przy dolnych zebach dziec teoretycznie nie powinien gryzc, bo miedzy nimi a sutkiem jest jezyczek. W praktyce zostalam kilka razy dziabnieta - uczucie jakby ktos szpilki w sutek wbijal :szok: Taki szok powoduje natychmiastowa reakcje: uwolnienie cyca od gryzonia :oo2: To sie jednak nie zdarzylo nigdy, gdy byl glodny - wprost przeciwnie: byl juz syty i mnie "se" po prostu skubnal na deserek :sorry2:

reklama
No ja dziś w desperacji chciałam uśpić syna przy cycu, a on przez sen zaczął mnie gryźć i jak mu zabierałam sutka to on się śmiał przez sen... Uczucie jak opisuje Kugela ostre szpileczki. Minie trochę czasu zanim się zeszlifują :p