reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

Suzi mi tez cieszymy sie bezzębnym usmiechem :-) ale póki co mnie to cieszy bo jak czytam jak niektore dzieci przechodza ząbkowanie to ja dziekuję :eek:i modlę się żeby mój nie dał mi tego odczuć :ninja2:

reklama
Ja dzisiaj kazałam Maćkowi Camilię kupić, mam nadzieję, że będzie działała podobnie jak Viburcol, tylko inna droga podania...:-p

Suzi mi tez cieszymy sie bezzębnym usmiechem :-) ale póki co mnie to cieszy bo jak czytam jak niektore dzieci przechodza ząbkowanie to ja dziekuję :eek:i modlę się żeby mój nie dał mi tego odczuć :ninja2:
Ja nie wiem czy u nas ząbki tak daja w kość :eek: one chyba mu z pięt idą!!! bo ida, ida i wyjść nie mogą:wściekła/y:
Np dzis mam masakre z małym, beczy, wyje,marudzi i ogólnie jest na nie:dry:

Anik tez sie nad nią zastanawiam :tak:

anik- ja też za wczasu się w nią zaopatrzę;
u nas ząbkowanie stanęło:szok: dziąsło u góry mniej opuchnięte i mniej wrażliwe na dotyk, Młody mniej marudny;
także ja już nie wiem o co kaman..

też się modlę, żeby było jak najmniej objawowo...:growl:

Hmmm no wiec moja mam jakis czas temu mowi ze chyba widzi na dole u malego dwe baily kreski ...ja nic nie widzialam bo maly jak na zlosc nie dal sobie spojrzec w paszcze ...i zapomnialam o temacie...teraz siedzimy ten sie smieje i cos mi faktycznie bialego migneło ....bo wielu minutach bojów z moim kochanym synkiem zajrzalam mu w otwór gebowy i tam patrze i chyba faktycznie sa 2 biale kreski:szok: a dziąsełka lekko opuchniete bo ma tak male on te dziaselka ze prawie tego nie widac ..musze jutro spojrzeć w świetle dziennym zeby sie upewnić.. ehe jestem teraz ciekawa ile to potrwa ...:/ no i moze u niego tez te luźne kupki to na ząbki , gorączki brak, marudny trochę jest ale bez przesady , je normalnie, w nocki jako takie....ale juz wiem dlaczego tak namietnie od jakiegos czasu z wpycha paluchy do buzi a smoczka wypycha ..........

Mysiochomis, uśmiałam się z tego Twojego małego "cfaniaczka":-D I już się zaczyna testowanie i tresowanie rodziców coraz bardziej świadome.

U nas coś chyba ma się na rzeczy z tymi zębami, bo oprócz marudzenia (trochę mniej niż przez ostatnie dni) doszła tak jakby próba "ułożenia" sobie smoczka od butelki w buzi, przed rozpoczęciem karmienia, aby jak najmniej ją urażał - przynajmniej ja to tak interpretuję - bo chyba nagle nie zapomniała jak się ssie ??:confused:

aaaa i jesli naprawdę jutro się potwierdza te dwie białe kreseczki to znaczy że tarcie noska od jakiegos czasu zwiastowało to a gdzieś kiedyś czytałam ze to też oznaka ząbkowania ...

teraz wertując artykuły o ząbkowaniu natknełam się na taki w którym napisali ze może wystąpić u maluchów objaw w postaci czerwonych polikow a mój ma takowe od dobrego tygodnia...a ja juz zwalałam alergie na jakiś produkt :/ i szukałam winowajcy :/

Ostatnia edycja:
natalka- u nas też to tarcie noska; ja miałam wrażenie, że on jest albo ciągle śpiący albo go coś uczula.. bo tak intensywnie go pociera.
ale z takimi objawami się nie spotkałam w artykułach;

czuje się jak Indiana Jones -to tropienie zębów- naprawdę!:nerd:

reklama
czuje się jak Indiana Jones -to tropienie zębów- naprawdę!:nerd:
haha no prawda:-D

mi gdzies sie obilo o uszy czy tez gdzies przeczytalam o tym nosku i tak mi to utkwilo w pamieci bo moj wlasnie od jakiegos czasu tak robi .

A u nas sie potwierdzilo ze to zabki ida bo dzis spojrzałam dokładniej w paszcze młodego i sa dwie taki mini bułeczki i 2 białe kreski widac ...wiec teraz czekam kiedy wyskocza ...oby z nienacka i jak najmniej bolesnie
...prosze bardzo ładnie
a075.gif
:-p