reklama
Dwa dni temu upatrzylam się już szóstego ząbka u mojej Wiktorii i chyba następne już są blisko, bo dzis w nocy nie dała mi spać, bo ciągle chciałamiec smoka w buzi....
Gratulacje dla małej :-) u nas nadal nie ząbek się nie przebił a już liczyłam że dziś bedzie
Mój pediatra powiedził mi, że jak widać u dziecka przebijający ząbek(jak została cienka błonka) to można dziecku pomóc biorąc gazik na palec i leciutko szorować w tym miejscu. W ten sposób pomagamy dziecku i nic mu nie zaszkodzimy, a właśnie zanim ząbek się przebije przez tą cienką błonke to nasze dziecko daje nam najwięcej popalić.
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Rowniez gratulujemy....:-)
Irtasiu, u nas takze nadal nic
i u nas nadal nic
Gratulacje dla wszystkich posiadaczy nowych ząbków
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Rowniez gratulujemy....:-)
Irtasiu, u nas takze nadal nic
i u nas nadal nic
Gratulacje dla wszystkich posiadaczy nowych ząbków
Ja słyszałam wręcz odwrotną opinię, że nie należy w ten sposób pomagać, bo wtedy najlatwiej o zakażenie.Mój pediatra powiedził mi, że jak widać u dziecka przebijający ząbek(jak została cienka błonka) to można dziecku pomóc biorąc gazik na palec i leciutko szorować w tym miejscu. W ten sposób pomagamy dziecku i nic mu nie zaszkodzimy, a właśnie zanim ząbek się przebije przez tą cienką błonke to nasze dziecko daje nam najwięcej popalić.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Ja tez tak słyszałam od mojej pediatry,jak Kuba miał zasinienie.Mówiła,że rodzice robią taki błąd,a potem wdaje sie łatwo zakażenie,bo ranka jest dłużej otwarta.Jakos tak tłumaczyła.Ja słyszałam wręcz odwrotną opinię, że nie należy w ten sposób pomagać, bo wtedy najlatwiej o zakażenie.
reklama
Ja w sumie tak robić nie musze, o moje dziecko jak ząbkuje to wszystko gryzie i sama sobie pomaga, tylko przy pierwszym ząbku pediatra sama przebiła małej błąnkę bo akurat bylam u lekarza (mała byla wtedy chora). Wiktoria lubi się bawić swoją sztoteczką do zębów i sama szoruje nią tam gdzie potrzebuje.