Ja daję po cztery kropelki. Wiem, ze stomatolodzy mają różne zdania, sama trafiłam na skrajne. Wiem też, ze w Malborku jest nadmiar fluoru. Niestety w Krakowie nie. Nie mam zamiaru podawać tego preparatu non stop. Zresztą w zaleceniach jest też zrobienie przerwy.Postanowiłam zacząć już teraz właśnie z tego powodu, ze te ząbki, które juz ma nie są wystarczająco czyszczone. Po kąpieli przecież w dalszym ciągu je. A przede wszystkim on działa na ząbki i zalążki , które jeszcze nie wyszły. My niestety mamy słabe zęby. Madzia miała straszne problemy z mleczakami. Po antybiotykach, anemii i żelazie próchnica sie rozszalała. Dlatego postanowiłam dać Mai fluor teraz. Zresztą moja stomatolog ma też maleńką córeczkę, młodszą od naszych, i też postanowiła dawać.A ile kropli podajesz Ewamat
reklama
agusia9915
Matka wariatka
wielgasne gratkigratki dla Szymka!
a mi sie zapomnialo ze od 4 dni mamy drugiego mikruska- prawa dolna jedyneczke!!!!
I u nas nareszcie przebiła sie górna jedynka. Podobnie jak u Karola_04, też było ciężko. A dzisiejszy dzień marudny strasznie. Mam nadzieję, ze chwilę będzie spokój. To już nasz szósty ząbek.:-)no iw końcu jest górna jedynka juz calkiem na wierzchu ale bylo strasznie i placzliwie i nawet krwiscie a tyle jeszcze przed nami. wiec mamy juz 3 zeby a za chwile i druga jedynka u gory tez bedzie. juz sie boje.
reklama