reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

Kasiad gdzieś czytałam,że po przebiciu ząbek jeszcze może boleć(tzn. dziąsło)przez 2-3 dni.U nas,kiedy wyszedł ząb Kuba był bardziej marudny w nocy,niż wtedy jak mu się wybijał.:tak:

reklama
My również gratulujemy Martynce :tak:
Amelcia ma dwie dolne jedyneczki i już lada dzień pojawi sie dolna lewa dwójeczka :-) już ją widać..ale jeszcze się nie wybiła:no: Córcia również traci odrobinkę apetyt przed wybijaniem..ale i tak jest baaaardzo grzeczna :-D nie marudzi i noce całe przesypia ;-)jeszcze nie miałam potrzeby by podawać jej coś poza bobodentem :happy2: Kochany Skarb :-)
pozdrawiam wszystkie Zębiaczki i lutowe Mamusie

reklama
Tak się cieszyłam, że pierwszy ząbek przebił się bezboleśnie, a tu niestety drugi przebija się w wieeelkim bólem. Dzisiejsza nocka do połowy zarwana. Wczoraj Oli zasnęła o 21, niestety obudziła się o 23 i zaczęło się popłakiwanie. Oczy się zamykały ze zmęcznia a ona nie mogła zasnąć. Cycki to mi odpadały już, bo ssanie ją częściowo uspokajało. Zapakowałam Viburcol, dałam 2 razy Nurofen i w końcu padła o 2, ale i tak spała bardzo niespokojnie. Rano zmierzyłam jej goraczkę, bo wydawała się gorąca i ma 37,9 st a na dziąśle nad lewą jedynką zbiera się ropka, ząb się częściowo przebił, ale niestety nie do końca, więc to jeszcze nie koniec bólu. Zaparzyłam szałwię i przecieram gazikami jałowymi jak się zbierze ropka.

A może powinnam iść do lekarza jeśli zbiera się ropka? Jak myslicie?

Do góry