reklama
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Kasiad, lepiej jedz jesli mozesz.
Kurcze, Oli ma 39,7 st. To chyba dużo za dużo na ząbkowanie?
Chyba skoczę do szpitala na konsultację ...
Kasiad jedz jedz to zdecydowanie za dużo
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Jasne,nie ma co czekać.Bidulka....Kurcze, Oli ma 39,7 st. To chyba dużo za dużo na ząbkowanie?
Chyba skoczę do szpitala na konsultację ...
agusia9915
Matka wariatka
ja moze ekspertem nie jestem ale OLI wazy wiecej niz 9 kg i dawka 2,5ml jest za mała(to tak jakbys wogole nie dała)Oliwce już ropka się nie gromadzi, ale dziąsło czerwone, cały czas gorączka się utrzymuje, ma teraz 38,2 st temperatury pomimo podania 2,5 ml Nurofenu. Drugi ząbek już dobrze wyczuwalny pod palcem jak smaruję żelem. Oliwka marudna jak diabli, przy gorączce nawet pije więcej wody, ale zupę jadła przez pół dnia i jeszcze wszystkiego nie zjadła. Dobrze, że chociaż się 2 godziny obie przespałyśmy popołudniu.
Czytałam, że od samego ząbkowania nie może być taka wysoka temperatura, ale jak narazie żadnych innych objawów nie ma.
Do tego wszystkiego Damianowi zrobił się wielki ropień w kanale usznym i jechaliśmy do szpitala na nacięcie i oczyszczenie
współczuje
biedna Oliwka
agusia9915
Matka wariatka
jesli po podani nurofenu (około godziny)tem. nie spadnie mozesz podac czopek paracetamolu przeciety wzdłuz
przy wadze 9300 miałam podawac 3 ml nurofenu
a Oli wazy juz wiecej
daj znac co z Oliwka
przy wadze 9300 miałam podawac 3 ml nurofenu
a Oli wazy juz wiecej
daj znac co z Oliwka
reklama
Wróciłam właśnie ze szpitala. Przy okazji ząbkowania początki zapalenia gardła. Antybiotyk Zinnat. Tak potwornie gorzki jest ten antybiotyk, że Oli go nie chce w ogóle przełknąć Dziąsła a przy okazji wargi i język ma wysmarowane fioletem, moim palcom też się dostało.