reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy dla malych i duzych pociech

Mój Kubuś właśnie rozpoczął zabawę w spanie;-):-D:-D. Zawsze jak jest czas jego snu to staram się udawać, że śpię i jakoś i on wtedy leży grzeczniej i właśnie przed chwilką zasnął.

Tak poważnie nasze zabawy te najczęstsze to: szukanie Natalki ( mała się chowa a Kubuś jej szuka), mamy taką zabawkę, w której w odpowiednie dziurki trzeba wkładać odpowiednie kształty ( narazie Kubusiowi nie zawsze wychodzi, ale np trójkąt mieści się w otworek kółeczka więc w nim ląduje;-)), poza tym tak jak u ciebie Elisabeth układamy wieżę z klocków tzn. ja układam Kuba psuje i jeździmy dużo samochodzikami - bo Kubus uwielbia samochody ( jego nowy nabytek - dostal od chrzestnego - to jest traktor z kierowca i koniem w przyczepie, ktory sam jeździ i do tego gra i rży jak koń--------- Hit tygodnia:tak::tak:).

reklama
u mnie podobnie jak u Elisabeth, czytanie książek , jazda samochodzikiem.......
najbardziej to lubi sie bawić w kuchni : drewniane łyżki , garnki, foremki, przekładanie małych rzeczy w większe. Jego ulubione miejsce to kuchnia:-)

p.s polecam SUPER MAMA-Susan Dazzo:150 gier i zabaw z dziećmi, wesołe i orginalne pomysły

Dziewczyny macie juz sanki dla Waszych maluchow? Cos tradycyjnego, czy jakies nowoczesne modele?:cool2: Wybieracie spiworek czy wystarczy kocyk? Pytam, bo dostalam polecenie od mamy, zeby cos znalezc dla Pauli na Gwiazdke i zaczelam przegladac Allegro...:baffled:

Dla Pauli tez najlepszymi zabawkami sa przedmioty codziennego uzytku. U nas i u babc jest jedna niezabezpieczona kuchenna szafka, w ktorej sa bezpieczne rzeczy i bezkarnie moze sie nimi bawic:tak:

U nas w dalszym ciągu królestwem Amelki jest łazienka :-);-):baffled::-D

A co do sanek to jeszcze nie posiadamy :-p ...ale upatrzyłam sobie takie dla jednego dziecka z siedzonkiem i niżej jest podnóżek :-)...i myslę że na sanki wystarczy kocyk:tak:...nasze dzieci sie już ruszają więc troche można pojeździć sankami a trochę połazikować i już będzie cieplej :happy2:

Nina ostatnio polubila ogladnie ksiazeczek. pokazuje paluszkiem na obrazki i trzeba jej wszystko opowiadac. Bardzo lubi bawic sie misiami - ma kubusia, prosiaczka i osiolka i ciagle je gdzies nosi, sadza na nocniki, probuje ubierac, karmic. Poza tym uwielbia mi pomagac - wklada rzeczy do pralki, wyjmuje lyzeczki ze zmywarki, zamiata, sciera kurze, wiesza pranie itp.

ja tez mam zamiar kupic sanki , widziałam drewniane z oparciem , myślę , żę te najlepsze, dodać kocyk i radocha dla malucha:-)

Ja w tym roku jeszcze sanek nie kupuje, a ponoć teść znalazł sanki po moim m i nawet pomalował ponoć na jakieś koszmarne kolory nie pytał mnie o zdanie więc niech sobie jeździ jak ma chęć :baffled:. a jak będzie śnieg to my się wybierzemy z kuzyneczka Laurusią.

Co do zabaw to u nas tez nadal króluje łazienka, Gufi zmywarka też fajna szczególnie, że można sobie wchodzić na otwarte drzwi trzymając się górnej półki poprostu rewelacja :-D, sprząta to moje dziecko kochane również tylko wycieranie zaczyna od podłogi a kończy na szafkach znaczy jedzie w górę, ale cóż ważne,, że sprząta

My chyba sanki zamówimy z Allegro takie które można ciągnąc i pchać, mają taki pałąk jak przy wózku i wtedy widac co maluch robi.

reklama
Ja sie zastanawiam nad sankami,troche sie boję czy nie będzie spadał z nich bo Marcel to jest wiercioła.:-)

Do góry