reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki te polecane i odradzane

reklama
Hope kartki dość grube jest ich 7 + bardzo gruba okładka. Głos schowany w prawym górnym rogu w tym pudełeczku. Przejdź się do księgarni i obejrzyj,. Ja tą książkę w księgarni kupiłam, za 32 zł.

Piramida fajna ,ale ta dziewczynka jaka słodka:):):)

Paulina wystarczy dokładnie czytać posty ;-)

Bardzo chętnie zagłębiłabym się w temat, ale jak już wspominałam, ograniczony transfer ... mocno mnie ogranicza. Dwie ważne kwestie poruszono:

(...)O zawartość formamidu podejrzewa się także inne przedmioty (zabawki) wykonane z EVA. (...)

(..) Eksperci z Oeko-Test radzą zaniechania kupowania mat piankowych do momentu zmiany zasad produkcji i bezwzględne nie rozkładanie ich na stałe w pokojach dziecięcych (...)

Tak jak napisałam wcześniej, polietylen octanu winylu jest stosowany znacznie szerzej niż tylko w piankach do układania. Warto się nad tym pochylić:tak:

teraz doczytałam, rozumiem,że nie szukałaś bo miałaś/masz ograniczony transfer. więc temat bardziej jest teraz przejrzysty. jednak wykonano badania.

jolek książeczka wygląda zachęcająco.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak jak czytam w jak wielu zabawkach mogą być zastosowane substancje trujące bądź szkodzące zdrowiu to zaczynam szukac zabawek EKO... sa w ogóle takie? ...juz szukam :)

Bra napewno są eko zabawki:tak:
Joluś książeczka fajniutka:tak:

Gumy turbo rakotwórcze:szok: a pamiętam jak dziś jak mama mówiła nie jedz tego bo to rakotwórcze;-):-D pewnie donaldy i oranżada w woreczku też rakotwórcze były ale pamiętam smak tego wszystkiego do dzisiaj;-)

Polecam gorąco kubeczki tego typu images.jpeg można ułożyć piramidę, można włożyć jeden w drugi, a w przyszłości mogą służyć jako forma do robienia babek z piasku, moje...... tfuuu Franka;-) mają na dnie wytłoczone różne kształty koło, kwiatek, serduszko itp. Ja kupiłam w auchan za 15zł nie te które wkleiłam, ale tego typu właśnie:tak:

Ostatnia edycja:
Hope będę się czepiać, ponieważ jestem po dziennikarstwie i komunikacji społecznej, po psychologii również. W żadnych z Twoich wypowiedzi nie doszukałam się profesjonalnych źródeł, badań itd nawet nazwisk kogos kto sie tym zajmował.
Ja rozumiem, że lubisz mieć zawsze rację, a wykręcania kota ogonem to Twoje hobby - ale to nie prowadzi do merytorycznej dyskusji ... do której niby tak dążysz. Osobiście mnie to irytuje i zniechęca do brania udziału w dyskusji ( z tego co mi wiadomo nie tylko ja tak sądzę). Nie chodzi tu też o sympatie, ani o antypatie, ale o to by jednak brać pod uwagę fakt, że inni tutaj też mogą mieć rację.

Koniec mojego offtopu :-).

reklama
hope żeby nie było ale żelka ma rację. często odwracasz kota ogonem, zakręcasz rozmowę i doprowadza to do tego, że przestaje się mieć ochotę dyskutować, po prostu się odpuszcza aby nie wprowadzać nerwowej atmosfery na forum.

niewiem czemu ale mam zawsze takie wrażenie, że uskuteczniasz wrażenie, że się jest głupszym, gorszym, nie mającym racji, nic nie wiedzącym o życiu. ale może to tylko moje wrażenie. ;-)

VI przepraszam za zaśmiecanie wątku. przecież to nie ten temat.

Do góry