reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za chuda mama!!

Nikt nie musi byc piekny...kobieta powinna byc atrakcyjna a facet przystojny...albo chociaz interesujacy,tak samo kobieta,zreszta sa gusta i gusciki...trzeba miec to ''cos'' po prostu;-) A co do chudzielca to samo tyczy sie grubasa...to tez obrazajace dla osoby,ktora ma wiecej kilo.
OK. Ty dalej wychwalaj tutaj ''szczuple'' mamy a ja lece do obowiazkow.;-)

reklama
Ale ty sam swiata nie zmienisz...i tym sposobem moja siostra,ktora ma duzo kilo jest dla wiekszosci grubasem a z kolei mojej chudej kolezance okreslenie chudzielec nie przeszkadza,bo mimo wszystko jest mniej obrazajace.Bo lepiej byc chudzielcem niz grubasem...bardziej wysmiewani i dyskryminowani sa ludzie grubi niz chudzi.Chudosc tez nie jest tak grozna jak otylosc...
A przeciez nie o anorektyczkach tu mowa...bo wtedy to juz ta chudosc jest tez grozna a nawet smiertelna...tak szczerze mowiac to juz nie wiem o czym my tu rozmawiamy i do czego ta dyskusja zmierza :sorry2:
Bo chude wedlug Ciebie niby dyskryminowane...ale przynajmniej nie slysza komentarzy na ulicy typu -''taka gruba a jeszcze loda je''

Ale ty sam swiata nie zmienisz...

Nie mam takiego zamiaru bo to jest niemożliwe.

mojej chudej kolezance okreslenie chudzielec nie przeszkadza,bo mimo wszystko jest mniej obrazajace

Może i mniej. Najważniejsze że się nie przejmuje. A ile ona ma wzrostu i wagi?

A przeciez nie o anorektyczkach tu mowa...bo wtedy to juz ta chudosc jest tez grozna a nawet smiertelna...

Anoreksja to nie chudość. To choroba.

Bo chude wedlug Ciebie niby dyskryminowane...ale przynajmniej nie slysza komentarzy na ulicy typu -''taka gruba a jeszcze loda je''

Są, szczególnie w internecie. Np. kilka dni temu ukazał się w internecie artykuł o "seksbombie". Ma nadwagę ale nie o to chodzi. Ktoś przy okazji napisał, że jakaś "sucha zakompleksiona dupa" będzie zazdrosna (!) No nie wiem czy o celulit na nogach (bo ta "seksbomba" miała celulit) można być zazdrosnym :D Jest to kolejny przykład dyskryminacji chudych kobiet.

Ostatnia edycja:
Nie no Twoj przyklad dyskryminacji jest smieszny...zastanawiam sie teraz ile Ty masz lat...:confused2:Tobie nie chodzi o chudosc,Tobie podobaja sie szczuplutkie laseczki,ktore najlepiej by jednak cycusia i dupeczke mialy.
Do Twojej wiadomosci cellulit nie jest tylko problemem ludzi z nadwaga,szczupli a nawet chudzi tez go maja....

Nie no Twoj przyklad dyskryminacji jest smieszny...zastanawiam sie teraz ile Ty masz lat...:confused2:

No jak to śmieszny. Ja nie widzę w tym nic śmiesznego. Bo nie wolno wyzywać kogoś od "chudej zakompleksionej dupy" i to już jest obrażanie. A ty ile masz lat?

Tobie nie chodzi o chudosc,Tobie podobaja sie szczuplutkie laseczki,ktore najlepiej by jednak cycusia i dupeczke mialy.

Owszem podobają mi się ale nie koniecznie muszą mieć "cycusia i dupeczkę". Wspomniana przeze mnie dziewczyna nie miała "cycusia" a jednak chłopaki się nią interesowali. Mi to też nie przeszkadza.

Do Twojej wiadomosci cellulit nie jest tylko problemem ludzi z nadwaga,szczupli a nawet chudzi tez go maja....

Tyle to i ja wiem. Ale nie ulega wątpliwości, że u osób z nadwagą celulit może być większy a dodatkowo w połączeniu z tą nadwagą nie wygląda to dobrze.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.Długo sie nie odzywałam,ale to dlatego,że czekałam na wyniki badań.Otóż:morfologia książkowa(idealna):szok: ,tarczyca w normie,cukier na granicy normy.I co dalej?Nie mam pojecia.Lekarz powiedział,że tak już musi być i żadne czekoladki nic tu nie pomoga.Tak więc pozostaje nam ,chudym cieszyć sie z faktu ,iż nie mamy nadwagi:laugh2:

Nie przesadzajcie z tymi słodyczami, aby tylko przytyć bo to dobrze wam nie zrobi. Na wysoki cukier trzeba uważać.

No i poznałem w końcu. 161 cm wzrostu, 34 lata i 48 kg :) Chuda i zgrabniutka, bardzo mi się podoba i jest wspaniale więc nie wiem nadal drogie panie po co wam to tycie. Chyba że wasze "chłopy" wolą grubsze. Naprawdę nie wiem co jest brzydkiego w chudej kobiecie.

A co najważniejsze jest skromna i normalna bez jakiś makijażów i innych pierdół, można z nią pogadać od serca.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry