reklama
lanjaa
Aga mama Julii
W tym wieku dzieci powinny urosnąć 1-2 cm na miesiąc, więc jest okTo ja się czasem zastanawiam czemu moja potrafi 6 cm urosnąć, drożdzami ją nie karmieA 10 sierpnia idziemy na kontrolę to się dowiem ile moje dziecię mierzy i waży
Purchawka
Mama Lolka :-)
A moja Zosia przy Waszych dzieciaczkach to maleństwo :-( 68 cm i 8160 i to w pampersie, choć świeżo zmienionym ;-)
Urosła w ciagu miesiąca raptem 1 cm i przybrała ok 200 gram :-( Zaczynam się martwić....
To wcale nie tak mało Zresztą wszystko zależy od sposobu mierzenia U nas byl taki absurd, ze wg wpisow do ksiazeczki mały... zmalał! :d Ale bylismy u roznych pediatrow i jedna mierzyła do stópki, druga ze stópką, a różnica była kosmiczna Dlatego też w większości przypadków dopóki dziecko nie stoi to się go nie mierzy Bo wyniki sa niejednoznaczne Popatrzcie ze niektore dzieciaczki mają bardziej krzywe, a niektóre mniej krzywe nóżki, przecież wszystko sie potem prostuje, wiec akurat wzrost nie jest relatywnym wymiarem )) Któraś z dziewczyn pisała, że takie dzieci to powinno się jeśli już mierzyć to przykładając miarkę bezpośrednio do ciała, żeby właśnie te koślawe nóżki poprawnie ująć
lanjaa
Aga mama Julii
Nie wiem jak u was mierzą ale u nas dziecko lezy na boczku a pielęgniarka mierzy przykładając miarę do główki, potem plecków itd więc nawet zgiete nóżki można zmierzyć
a czym Ty się martwisz kobitko ? dziecko rośnie ok 2cm miesiecznie...a wage to ma słuszną Twoja Zosieńka--moja ma 67cm i 6650 waży...to dopiero drobinka :-)A moja Zosia przy Waszych dzieciaczkach to maleństwo :-( 68 cm i 8160 i to w pampersie, choć świeżo zmienionym ;-)
Urosła w ciagu miesiąca raptem 1 cm i przybrała ok 200 gram :-( Zaczynam się martwić....
Hot chocolate
Mama Macola ;)
Ja bym takimi wymiarami też się nie przejmowała... wagę ma słuszną jak na dziewczynkę a wzrost też nienajgorszy;-)
Mój synek waży 7740g i ma 74cm, więc jak na chłopca to jest drobniaczkiem
a czym Ty się martwisz kobitko ? dziecko rośnie ok 2cm miesiecznie...a wage to ma słuszną Twoja Zosieńka--moja ma 67cm i 6650 waży...to dopiero drobinka :-)
Wagą sie nie przejmuję specjalnie, jak patrze na niektóre dzieciaczki jakie grubaski, to w sumie się cieszę, że Zosia nieco szczuplejsza. Poza tym, pediatra mi kiedyś powiedziała, że Zosia ma nadwagę 30 deko w stosunku do wzrostu - to już bylo tematem na forum.
Od razu przypomniało mi się, jak to bylo w "Niani" - Mama niani: "lekarz mi powiedział, ze jak na swoją wagę jestem za niska o 10 cm"
moj tez za duzo nie wazy bo ok 8,4kg ale jak sie urodził wazył 3 kg wiec mysle ze duzo urósł od urodzenia wiec ok, przeciaz caly czas nadrabiają nasze maluszki:-)Ja bym takimi wymiarami też się nie przejmowała... wagę ma słuszną jak na dziewczynkę a wzrost też nienajgorszy;-)
reklama