reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

reklama
przy urodzeniu ( 37 tydz. ciąży )

waga 2700g
wzrost 51 cm (malusia)
przy wypisie (3 doba-cesarka) 2550g

Nicolka ma 3 tyg

waga 3100 / wzrost 52cm

Nicolka 6 tyg
waga 4900:tak: wzrost 61cm
Nicolka 10 miesiecy
waga 11,80 / wzrost 78 cm (pulpecik :tak: plecy bola :-D )

Wow, ale Nikolka dała czadu, chyba buzia jej się na wszystko otwiera :-)
Mój Franek też 3 tyg wcześniej urodzony z wagą 3300g, na 10 m-cy miał jakieś 10,5kg.

Mój Franek też 3 tyg wcześniej urodzony z wagą 3300g, na 10 m-cy miał jakieś 10,5kg.
Dosłownie na wszystko hehe , a tak sie baliśmy bo taka mała sie urodziła a teraz nawet lekarze sie nadziwic nie moga hehe Nadrabia ale nosić ja już strasznie cieżko

no właśnie ! mniejsza od Gabi przy urodzeniu (Gabrycha 52cm i 2840gr ) i az tyle wieksza, cięższa :szok: drożdże mamusia dorzuca do obiadu jak nic ;-)

Gabrycha teraz jakieś 70-71cm. ,waga ok 7900gr :tak:

reklama
no właśnie ! mniejsza od Gabi przy urodzeniu (Gabrycha 52cm i 2840gr ) i az tyle wieksza, cięższa :szok: drożdże mamusia dorzuca do obiadu jak nic ;-)

Gabrycha teraz jakieś 70-71cm. ,waga ok 7900gr :tak:
Nicolka miała 7300 jak miała 6 miesiecy skonczone :tak:przynajmniej cie tak plecki nie bola :-D

bo moja kuzynka ma synka 1 rok i 3 miesiace i wazy juz 14,5 kg:szok:
a ona ma 170 i jakies 50 kg wiec wyobrazNcie sobie klopsa
owszem chodzi ale najlepiej u mamy na rekach a ona mówi ze jeszcze zle wyglada

a z koleji mojego brata córeczka ma 2 latka i wazy 13 kg huherko

ale cóz widac geny

chociaz mój maz ma 196 i 85 kg (chudy a długi) a ja mam 173 i 56 kg wiec niewiemy po kim nicolka taka "żarta" hehehe

ale juz stoi sama w łóżeczku i sobie chodzi trzymana za jedna raczke i tylko czekam az zacznie chodzic bo sie jeszce troche wykoncze
a leniwa strasznie jak daje jej butle z kasza to sie kładzie ,rece na bok (jak w tytaniku heheh) i otwiera buzie i sama butli nie wezmie a jak wyjde i siedzi w kojcu i połoze butle to nawet sie nie obejze jak sama je a tak lenistwo !!

jak daje jej flipsa do reki to nie wyciga reki tylko otwiera buzie heheh:eek::tak:
( na raz 190 kaszy i za godz dziecko głodne !!!!!)

i tylko dziekuje bogu za chodzik bo chociaz godz dziennie mam spokuj:zawstydzona/y::eek:
( chociaz byłam przeciwnikiem chodzików ale naprawde juz nie dawałam rady )

Ostatnia edycja:
Do góry