reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

No a u nas, wg wagi domowej (a lekarka kazała nam rozdzielić wagę w przychodni i domową i porównywać tylko wskazania na jednej, a nie z obu, czyli wagę z przychodni z wagą z przychodni, a domową z domową - dzięki czemu widzimy brzybieranie), 8 kg. No, czyli, że przybrał 500 g od końca grudnia :-)., ale ile dokładnie waży podam jak zważymy go w przychodni :-).

reklama
my metodą domową (hm, i w ubraniu) lekko ponad 9 kg wazymy

A NA JAKIM SZCZEPINIU ALETKO....BO MY JUZ DAWNO NA ZADNYM NIE BYLIŚMY (JAKIEŚ "NADOBOWIĄZKOWE";-)?) Mam nadzieje że tak, bo by byla niezła ryfa jakby sie okazało że dziecka nie szczepie:crazy:

Evvula bardzo ładna waga i pozostałe wymiary też super. Aletko ale klatę ma ten twój synuś, ale nie dziwota, skoro od ponad trzech miesięcy regularnie pakuje ;-) A co do mierzenia długości na leżąco to nie jest to miarodajne - nam w przychodni wyszło 70 cm, a dwa tygodnie temu w warunkach domowych wyszło nam 72cm.
Ostatnia nasza waga w przychodni to 9300g (8mc3t), ale w każdą jego miesiecznice go wazymy i mierzymy, to wtedy sprawdzę.

baba.jaga - chyba Aletka miala zalegle jeszcze. Z obowiazkowych nie ma poki co nic dla naszych dzieci - dopiero jak bedam ialy 13 miesiecy.
Mysle nad pneumokokami - teraz jak mial stycznosc z tym rotawirusem to pluje sobei w brode ze go nie zaszczepilam :-( Moze na pneumokoki przynjamniej powinnam co???? :eek:

Pieknie przybieraja te Wasze maluszki pozazdroscic
a Wojtaszek był dzis na wazeniu no i ..... 7.150kg:baffled:
znowu wysłali nas na badania krwi - min tarczyca zelazo i cos tam jeszcze - jutro wyniki, jesli beda ok to babka napisze do przychodni nefrologicznej ze jak bedziemy teraz na kontroli nereczek to maja posprawdzac czy jes ok:eek:, jesli wszystkie badania beda prawidłowe to da nam spokój i uzna ze Wojtaszek ma geny po tatusiu;-)

reklama
tak szerlock udalo mi sie juz powrocic do starego loginu, dziekuje za zainspirowanie mnie do powrotu, niesamowicie milo sie poczułam:tak: buziaki

Do góry