reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

to milenka urodziła sie tego samego dnia co ja, tylko lata świetlne po mnie:-D. waga imponująca jak na dziewczynkę to bardzo duzo.

kacperek jak mial 3 miesiace to wazyl 7600, a teraz ok 10, ale dokładnie nie wiem.

reklama
to milenka urodziła sie tego samego dnia co ja, tylko lata świetlne po mnie:-D. waga imponująca jak na dziewczynkę to bardzo duzo.

kacperek jak mial 3 miesiace to wazyl 7600, a teraz ok 10, ale dokładnie nie wiem.

:szok::szok::szok: Quinten pewnie dotrze do tej wagi przy 9 miesiącu. No ale mój kręgosłup bardzo się z tego cieszy:-D.

mamo Q - rzeczywiscie tyle mial, ale potem do 5 miesiaca przybrał juz niecały kg, bo w 5 miesiacu mial 8600, czyli bardzo malo jak na jego możliwosci. włąsnie najwiecej i najszybciej przybierał do 3m-ca. ale ty sie kochana ciesz, bo to nie była zadna radocha tyle targać:-D

Rafał był dziś na ważeniu i musze przyznać, że mnie starsznie zaskoczył bo spodziewałam się że dobił już do 10.
8 m 29 d waga- 9600 g
obwód gł- 46,5
klata- 48
Przez dwa miesiące przybrał tylko 400 g, to prawidłowo?

ewula na pewno to normalne. ostatnio nawet pisałam, ze kacperek gdy mial 3 mce wazyl 7600, a gdy 5 mcy to 8 iles. wowczas przybral przez 2 miesiace tylko z tego co pamietam 800g. i tez sie martwiłam. a twoj rafałek po prostu sobie przybral 400g, ale przybrał i nie ma sie czym martwic, bo juz czas by przybieranie nie bylo takie gwąłtowne.jakby dalej tak sunął to za chwile mialby 20kg;-)

ewula - Rafalek zaczal sie ruszac wiec juz ten przyrost wagi nie bedzie taki jak kiedys. Ja obstawiam 11kg u mojego Jasia, no ale poki co do lekarza sie nie wybieram wiec trudno mi ocenic "na oko"

reklama
Do góry