reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

betka - mam taki obraz przed oczami jak moj Jasio upada na kolana usilujac dopasc Twoja Marianke, ktora nie daje m uzadnych szans umykajac jak rącza sarna...:sorry2:

reklama
betka ja jak przeczytałam o padaniu na kolana i ucieczce to sie popłakałam ze śmiech a mój mąz co czytasz wiec mu pokazałam chichotalismy sie we dwójkę.

Ale w sumie jak policzymy majówki dodamy wage i wyciagniemy średnia to każdy majowy maluszek ma idealną wage

nie wiem czy Kubala nadeje się do grubasków, ale chyba tak
Waży 9300 i ma 74 cm, no a ciuszki to na 80 - 86

No fakt nie rośnie już tak szybko. Teraz jak dla mnie jest akuracik. Ale to sie jeszcze może zmienić, bo dzieci rosną skokami. jest moment że szybko, a potem długo nic i nagle znowu. Zobaczymy

9 m-cy - waga: oszałamiające 7 270 (w przychodni wyszło im 7 700 - powiedzmy, ze jest to zbliżone do wagi właściwej :baffled:) - 3 centyl
długość: 74,5 cm - 75 centyl

9 m-cy - waga: oszałamiające 7 270 (w przychodni wyszło im 7 700 - powiedzmy, ze jest to zbliżone do wagi właściwej :baffled:) - 3 centyl
długość: 74,5 cm - 75 centyl
No to Krupko fajnie, masz prawie dwa kilo mniej do dźwigania ode mnie, ważne, że mieści sie w siatce centylowej, a on tam w swoim czasie swoje nadrobi albo bedzie taka drobinka.

no właśnie nie wiem, czy się mieści, bo ten 3 centyl, to one sobie zapisały do tej wagi 7 700 :baffled:

Jego tata i taty brat też byli chudzinki ( a na krowim mleku chowani), więc pewnie "ten typ tak ma" :dry:

reklama
krupka to i tak twój maluch ma wiecej niz mój :), Wojtaszka Tato tez był chudzielec ja to wazylam 10kg w jego wieku :).
Nasz domowy pediiatra powiedział ze najwazniejsze wazenie jest w 10 miesiacu i wtety waga powinna byc ok8.5.

Do góry