reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

betka - mam taki obraz przed oczami jak moj Jasio upada na kolana usilujac dopasc Twoja Marianke, ktora nie daje m uzadnych szans umykajac jak rącza sarna...:sorry2:

reklama
betka ja jak przeczytałam o padaniu na kolana i ucieczce to sie popłakałam ze śmiech a mój mąz co czytasz wiec mu pokazałam chichotalismy sie we dwójkę.

Ale w sumie jak policzymy majówki dodamy wage i wyciagniemy średnia to każdy majowy maluszek ma idealną wage

nie wiem czy Kubala nadeje się do grubasków, ale chyba tak
Waży 9300 i ma 74 cm, no a ciuszki to na 80 - 86

No fakt nie rośnie już tak szybko. Teraz jak dla mnie jest akuracik. Ale to sie jeszcze może zmienić, bo dzieci rosną skokami. jest moment że szybko, a potem długo nic i nagle znowu. Zobaczymy

9 m-cy - waga: oszałamiające 7 270 (w przychodni wyszło im 7 700 - powiedzmy, ze jest to zbliżone do wagi właściwej :baffled:) - 3 centyl
długość: 74,5 cm - 75 centyl

9 m-cy - waga: oszałamiające 7 270 (w przychodni wyszło im 7 700 - powiedzmy, ze jest to zbliżone do wagi właściwej :baffled:) - 3 centyl
długość: 74,5 cm - 75 centyl
No to Krupko fajnie, masz prawie dwa kilo mniej do dźwigania ode mnie, ważne, że mieści sie w siatce centylowej, a on tam w swoim czasie swoje nadrobi albo bedzie taka drobinka.

no właśnie nie wiem, czy się mieści, bo ten 3 centyl, to one sobie zapisały do tej wagi 7 700 :baffled:

Jego tata i taty brat też byli chudzinki ( a na krowim mleku chowani), więc pewnie "ten typ tak ma" :dry:

reklama
krupka to i tak twój maluch ma wiecej niz mój :), Wojtaszka Tato tez był chudzielec ja to wazylam 10kg w jego wieku :).
Nasz domowy pediiatra powiedział ze najwazniejsze wazenie jest w 10 miesiacu i wtety waga powinna byc ok8.5.

Do góry