reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
My też dzisiaj szczepienie ale dopiero o 19.00, z waga juz przywykłam, że mało przybywa ale mam nadzieję, że troszkę urósł, bo też z tym licho bardzo:-(

Quinten 4,5 miesiąca
waga 6140
główka 42

i Ty się martwisz??

Marianka 5,5 miesiąca:
waga: 6395g
długość: 65,5cm
głowa: 43cm
klatka piersiowa: 39,5cm

Hmm.. u Marianny duża róznica miedzy główką a klatką - słyszałam, ze koło 1 cm powinno być, no ale skoro lekarz nic nie mówił, to pewnie OK

Hmm.. u Marianny duża róznica miedzy główką a klatką - słyszałam, ze koło 1 cm powinno być, no ale skoro lekarz nic nie mówił, to pewnie OK

po Piotrze ten prezent (duża głowa) :tak: oby tylko biust wystrzelił do przodu,to różnica się zmieni na korzyść klatki piersiowej :-p poza tym tak na prawdę to nie wiem,czy pielęgniarka jak jąmierzy,to czy ją mierzy zawsze w tym samym miejscu-może trochę po skosie ten "kapelusz" zmierzyła?

Maciuś-4,5 miesiąca
waga-7200
główka- 44
klateczka-42
lekarka powiedziała że jest bardzo sprytny i sprawny fizycznie jak na swój wiek:confused:, i dlatego boję się go dawac już do leżaczka bo robi mostek w nim i ostatnio wysmyknął się na bok, i wypadł z szelek głową na dół:shocked2:, na szczęście leżały tam kurtki zimowe-ale strach pomyslec gdyby leżaczek stał na kaflach w kuchni np.

A ważyłaś na tej wadze, co poprzednio? I o tej samej porze? I na czczo za każdym razem?

U mnie w przychodzni waga odbiega od tej faktycznej nawet do 5% masy ciała - a u Piotrusia 5% to sporo, prawda? ;-)

reklama
ważymy zawsze na tej samej wadze w przychodni. Mniej więcej o tej porze co zawsze (poprzednio było ok. 11 a teraz 13). Zawsze je przed wyjściem z domu, więc jest ważony jakąś godzinę po jedzeniu a dzisiaj jakieś 3 godziny ale nie wierzę, żeby to miało większe znaczenie :no:

Może jest płaczliwy po części z powodu problemów z kupą a po części z głodu :-( Jak widzi, że podchodzę z miską zupki to aż się trzęsie.

Do góry