reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
Pawełek urodził się z wagą 3800, którą szybko stracił :-( ale na 5 miesięcy ważył 7400, więc 400 gram na pewno dobije. Hmm 11,5 kg na roczek - niezła waga...

jakby mialo byc na roczek potrojenie to Jasio mialby miec zaledwie 9690 czyli nawet nie 10kg :szok: Oczywiscie w to nie moge uwierzyc :-D Choc pewnie troche z ta waga przystopuje jak zacznie sie wiecej ruszac. Idzie rowno z 75 centylem od 3 miesiecy :-) wiec wedlug niego powinno byc 11kg :-)

Myszko - faktycznie nasze dzieci maja podobne parametry.Mój też 75 centyl, tylko głowa na ostatnim.

Mój jeszcze nie ma 4m i 3tyg, a wazy 8200 to jest o 200 gram więcej od córci mojej przyjaciólki z mam grudniowych :szok::-D

My też podwioliśmy wagę po ukończeniu 3-go miesiąca, więc mamy szanse na potrojenie wagi za miesiąc z kawałkiem :-D:-D:-D:-D

Jak tak dalej pójdzie to dogoni Zuzie, która mając 5,5 roku waży 17 kg

No i nie mam go kiedy zmierzy, ale kupie dzisiaj centymetr (w domu brak wystąpił) i koniecznie zmierze

No co do wzrostu to mjeszcze nie wiem, który centyl, a głowa też u nas poza skalą, ale to niestety po mnie.

U nas Piotrek podwoił jak miał niecałe 4 miesiące:tak:I jakoś trudno mi uwierzyć zeby miało to nastąpic w 6 miesiacu:eek: Jak narazie idealny 50 centyl :-) A wczoraj kończąc 5 miesiecy: 6950g (ech, juz myślałam ze 7:-D) i 65cm ;-)

reklama
Do góry