reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

To jestem w miazdzacej mniejszosci bo nie karmie piersia :no:

Nutramigen ( juz ponad litr na dobe :eek:)i dopajam woda a takze od wczoraj herbatka na trawienie Hipp :-)

reklama
u nas cyce + herbatki hipp: koperkowa, rumiankowa, uspokajająca i ułatwiająca trawienie, czasem też woda z glukozą. Średnio dziennie około pół litra smyku wypija. Ja mam bardzo mało pokarmu a mam go nie dokarmiać mieszankami (ze wzg na wagę) tylko dopajać. Więc mu nie żałuję:-D

ja jednak uwazam,ze sporadyczne sa przypadki utuczenia na cycu jak również śmiem twierdzic, ze wiedzą ile chcą zjeść i czy już maja pełny brzuszek czy nie.

u nas cyc, herbatka na spacer (żeby go choć trochę oszukać i nie wyciągać z wózka jak się drze--> czasem się udaję:happy2:z naciskiem na CZASEM )no i butelka po kąpieli (120 mil Bebiko...a potem i tak jeszcze do cycka się przytula)

wczoraj u lekarza wazylismy Olka i wazy juz 5200 i ma 61 cm, czyli przybral 1700 i urosl 6 cm od urodzenia

Piotrek po 8 tyg. waży 5930. Przez 2 tyg. przybył mi niecałe 270g :-( Jakoś malutko jak na niego. Do tej pory było 350g. tygodniowo.

reklama
właśnie gosiu f- nasze dzieciaczki zaczynaja wyrabiać goloneczki. przyrost wagi na poziomie 270 jest dobrym przyrostem. ja tez musze isc na wage, ale to w pn, bo jestem ciekawa ile moje dziecie wazy. obstawiam jakies 7200, ale jak bedzie to zobaczymy:tak:

Do góry