reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
Moj Igi tez jadl ile wlazlo az mu sie wylewalo uszami.... Tak ze to ze dzieci wiedza ile zjesc i jak sie najedza to prezestaja jesc to mit. Takze to ze na cycu nie moza dizecka utuczyc. Tez mit.

Aga

Moja koleżanka (bardzo szczupła dziewczyna), tak wykarmiła córeczkę (tylko piersią), że mała była tak ciężka, iż nie potrafiła raczkować, bo nie potrafila się unieść. :szok: jak to widziałam i temalutkie cyce koleżanki, no i w ogóle to aka jest szczuplutka, to byłam w lekkim szoku. No ale jak mała dorosła, to wyrosła ze swych kilogramów. Teraz jest szczuplutką dziewczynką - jak mamusia :tak:

No ale jak była większa, to się okazało, źe jest alergiczką i mało co mogła jeść - nie wiem czy dlatego ma teraz prawidłową wagę, czy i tak by ją miała....

Jak patrzę na zdjęcia mojego męża z dzieciństwa, to był taki spaślaczek, że policzki miał jak balony (sztucznie karmiony), potem wyrastał, w wieku dojrzewania był wręcz chudy. Skłonności do tycia ma (raczej dziedziczne), ale nadal trzyma formę.
Chciałam przez to powiedzieć, że to, jaki człowiek jest później to nie zależy od tego jakim się jest niemowlęciem, ale przede wszystkim zależy od późniejszego żywienia, czy babcia będzie tuczyć słodyczami i placuszkami, czy rodzice pozwolą na jedzenie chipsów itp.
A teraz dopóki dzieci nie raczkują i są o samym mleku, to nie ma co się przejmować "serdelkami".

Tymoteusz, waga urodzeniowa 4250 gram
długość 58cm

waga po 3 tygodniach

3800gram
waga po 8 tygodniach

5000 gram
:-)

Hania - do około 3 miesiąca karmienie praktycznie sztuczne z małą domieszką naturalnego, od 3 miesiąca wyłącznie pierś

No oczywiście nie zarzekam się że woda czy herbatka nie wchodzą w grę ale póki co nie ma takiej potrzeby

Agnieszka

A my bylismy sie dzis szczepic z ciekawosci zwazyli malego i teraz wazy 6230 :-) czyli szybko rosnie ;)
Szczepienie okropne 2 w noge i 3 w reke :/ ale coz ponoc obowiazkowe...
Popoludniu Antosia chyba bolala reka bo strasznie plakal przez godzine, mam nadzieje ze noc minie spokojnie :)
Narazie slodko spi a ja zrobilam mini filmik ze zdjec nie wiem jak go wam moge pokazac :p

reklama
asiu m- to pewnie będzie wiedzieć aletka, nasz spec:-)
życzę ci, żeby antoś smacznie spał i żeby nić go nie bojało;-)

Do góry