reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

ewitka dzieki za te centyle - ja nie czaje jak to sie sprawdza. czyli, ze co ? jaka górna granica czego? ale wiesz co ja to sobie przemyślałam, iz tak: jaksie kacper urodzil to mial 4220 i biorąc po uwage, ze to duza waga to te 6700 to jest akurat, bo zaledwie 2,5 kg więcej. a w 6 miesiacu dziecko podwaja wage urdzeniowa czyli akurat. tak myśle.

reklama
Pewnie Szerlock, że wszystko jest w normie i jak najbardziej OK. Ważny jest stały regularny przyrost masy, a to u Kacperka pięknie następuje. Wg tej siatki Kacperek w wieku 6 m-cy będzie ważył 10kg.
Tu masz info o siatkach centylowych:
Siatki centylowe

szerlock- o god! to moja zuzia ma anoreksję chyba :-D:-D:-p ale to super, że Kacper tyle przybiera a tylko na twoim mleku jest! zazdroszczę :tak::tak::tak:

dziękuję dziewczyny. a to, ze mam wydolne cyce to chyba przez to, ze ani razu nie zwątpiłam w to, ze kacpra wykarmie, bo laktacja ma związek z psychika.

ewitko dziękuje za info o centylach

gaaliyah twoja corcia to laska więc co ty chcesz zeby jadła i jadła??????

reklama
jejku :szok: ale macie duze dzieci, już niedługo ide na kontrole wiec dopisze nową wage ale ostatnio była położna i stwierdzila ze o samym cycu juz niema co mowic bo zdecydowanie widac ze Kubus przez 2 tygodnie na nanie przybrl wiecej niz na cycu przez 1,5 miesiąca, więc jej odpowiedziałam że produkuje wersje pokarmową lajt a synek ma po mamie tendencje do dbania o linie:-):-):-)

Do góry