reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
mój mikołajek ma 20 m-cy. waży 20 kg, 1m wys., stopa 24. malutki prawda?:-)
:szok: :szok:
Moja córka ma 5 lat 116 cm i waży 21 kg i mi się wydaje że to jest górna granica, więc ograniczam słodkie, zapisałam ją na basen i staram się zdrowo ją odżywiać
A tu 20 miesięczne dziecko waży prawie tyle co ona:szok:
Co na to lekarz, nie sugerował nie przekarmiać małego?

Faktycznie niezły mężczyzna z niego. Moja Emilka ma 18,5 m-ca, Mierzy 92cm i waży ok 15kg. Butki nosimy 23-24. Też solidna z niej panna ale powoli wyrasta więc przestałam się martwić...
(Waga urodzeniowa przawie 4 kg i 54cm)

Weroniczka 2 latka 2 miesiace

10,5 kg
82 CM
Buciki rozmiar 22

Jest taka maluśka , ale lekarz powiedział ze to jest juz w genach bo my wszyscy malutcy:-)
Od wrzesnia idzie do przedszkola w wczoraj była na dniu otwartym i wszytkie dzieci ją conajmniej o głowe przrastają:happy:

jesli chodzi o lekarzy, do tej pory zaden nie zwrocil nam uwagi, zebysmy jakos uwazali na mikunia. wrecz przeciwnie!zbieramy same pochwaly, ze mamy takie dorodne baby, zdrowe i zadbane. nasze dziecko jest zwyczajnie duzym czlowieczkiem, ale nie tam zaraz grubasem!:-)

Weroniczka 2 latka 2 miesiace

10,5 kg
82 CM
Buciki rozmiar 22

Jest taka maluśka , ale lekarz powiedział ze to jest juz w genach bo my wszyscy malutcy:-)
Od wrzesnia idzie do przedszkola w wczoraj była na dniu otwartym i wszytkie dzieci ją conajmniej o głowe przrastają:happy:
małe jest piękne . :laugh2::laugh2::laugh2:moja maja waga : 10 kg
80 cm
but 20 :cool2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:my tez małe ludki

jesli chodzi o lekarzy, do tej pory zaden nie zwrocil nam uwagi, zebysmy jakos uwazali na mikunia. wrecz przeciwnie!zbieramy same pochwaly, ze mamy takie dorodne baby, zdrowe i zadbane. nasze dziecko jest zwyczajnie duzym czlowieczkiem, ale nie tam zaraz grubasem!:-)
josefin nikt nie twierdzi ze grubas ale okazały ten wasz mały człowieczek nie mozesz zapczeczyc:-D:-D

Krystian po bilansie 2 latka waga 12kg wzrost 94cm zęby 20/20, butki 25

reklama
Do góry