reklama
gloria3pl
Słoneczna Mama Majowa
Isabella przy urodzeniu ważyła 4020 i 51 cm,przy wypisie 3780,w zeszłą środę na kontroli było 4420 i 56cm...
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Moja kluseczka była dziś ważona i ma 5100 tzn, że w ciągu 7 tygodni i 2 dni przytyła 1770
Panna_Migotka moja Kluseczka przybrała na wadze w ciągu siedmu tygodni 1900 gram!!! Czyżby pobiła rekord?:-)Teraz jej waga to 4820, przy wypisie 2920.
Wychodzi na to przybiera ok kilograma na miesiac, czyli prawidlowo!:-)
Wychodzi na to przybiera ok kilograma na miesiac, czyli prawidlowo!:-)
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
a u nas 600 g w 6 tygodni ,czy to nie za malo
A lekarz co mówi? Bo prawidłowo dziecko powinno dziennie minimum przybierać ok 20 g, a z tego wynika, że przybiera około 14 g na dobę trochę mało, ale dobrze, że wogóle przybiera , jak będziesz na wizycie zapytaj lekarza
My dzisiaj byłyśmy u lekarza wiec sie ważyłyśy i Zuzia przybrasła w 3 tygodnie 700 gramów wiec teraz waży 3750 podobno nieźle . Ale najleprze jest to ze przy narodzinach Zuzia miała 53 cm a jak ja dzisiaj mierzyliśmy to ma 52 cm . Wiec chyba sie turczy ten mój dzieciaczek :-)
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
My dzisiaj byłyśmy u lekarza wiec sie ważyłyśy i Zuzia przybrasła w 3 tygodnie 700 gramów wiec teraz waży 3750 podobno nieźle . Ale najleprze jest to ze przy narodzinach Zuzia miała 53 cm a jak ja dzisiaj mierzyliśmy to ma 52 cm . Wiec chyba sie turczy ten mój dzieciaczek :-)
A tu prosta przyczyna...dziecko jak się rodzi, ma długą woską główkę, pewnie zuważyłyście, bo wchodzi w kanał rodny, dlatego też dzieci mierzone od razu po urodzeniu są dłuższe niż na drugi dzień
reklama
gloria3pl
Słoneczna Mama Majowa
My dziś podskoczyłyśmy do kliniki,tak żeby sprawdzić dla siebie,ile niunia przytyła, i w ciągu 8 dni przybyło jej 380g! Taka mała pyza się robi :-)