reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

reklama
malutka ale dziewczynki zazwyczaj mają mniejsze:tak: od D chrześniaczka jest 9 miesięcy starsza od Mateuszka i nosi rozmiar 20:tak:

ja w centymetrach nie znam dlugosci stopki, ale buciki nosi teraz nr 21, kalosze 20/21 i sa luzne. w kaloszkach wyglada zabojczo!!! sa rozowo-fioletowe:-D:-D a jak smiesznie na poacztku w nich chodzila;-)

A ja się martiwłam ze noj Fisio jest taki drobniutki i wogole chudzinka, a tu wiekszosc o takiej wadze jest, czyli fakktycznie jest to norma i jest ok,
Fifi ma stope ok 13-13.5 cm a znumerami jest roznie - od 18-20 sa dobre tylko zalezy jaka firma.

Zuzia była wczoraj mierzona i warzona w ośrodku i wzrost 80cm więc wyszło że nic nie urosła od kwietnia co oczywiście nie jest możliwe bo widzę po ubrankach z tym że teraz była mierzona na stojąco a wcześniej po krzywiznach na leżąco a tak zawsze więcej wychodzi
co do wagi to nie było niespodzianki 9200 w ubraniu i butach czyli ok 9 kg
od kwietnia przytyła pół kilo ...
buciki nosi w rozmiarze 19-20
ubranka 86 cm

reklama
Luandzia myślę że ubranka ważą troszkę więcej niż 200
O :szok: a ja zapomniałam a chciałam zmierzyć mojego miśka ale on już od godziny śpi:tak:

Do góry