reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

A Natalki wczorajszy pomiar wyniół
waga 9260
wzrost 74,5cm
ale w ten wzrost coś nie wieżę bo o ubrankach na 74 już dawno zapomniałam a 80 już są na styk. Spróbują to metodą Majandry ją zmieżyć bo u lekarki to wierciła się jak szalona a żeby było śmiesznie to była z nami moja siostra z małym miesiąc starszy od Natalki ale jak stoją to odrazu widać że Natala wyższa a lekarko go zmieżyła i powidziała że 74cm to przecież 0,5cm różnicy nikt by nie zauważył:-D

reklama
Ja wczoraj z mężem zmierzyłam dość dokładnie Maciusia, a wiecie jak? Położyliśmy go na podłodze, lekko nóżki wyprostowaliśmy i nad głową i pod stopami (nie wyprostowanymi) położyłam książki. Maciusia zabrał mąż a ja zmierzyłam i wyszło 74 cm.
Ja też tak mierzę od urodzenia. U nas w przychodni ie mierzy się dzieci. Podobno do roku się nie mierzy, bo nie urosną;-) To nie mierzę.
wzrost - 74cm
waga - 10,5kg
głowka - 46cm
klata - 47cm
rozmiar - 86
W zasadzie prawie nic nie zmieniło się w ciągu miesiaca

Waga - 11kg - niby nic nie przytył :/, lekarka twierdzi że to normalne kiedy dziecko jest ruchliwe i spala nagromadzone kalorie, zasugerowała obfitsze i bardziej tresciwsze posiłki (oczywiscie jak Kuba będzie chciał więcej jesć)
Wzrost- 84cm
Obwód głowy- 50cm
Obwód kl. piers - 50cm
Ubranka rozmiar - 86cm - 92cm

Do mojej babci przyjechała jej siostra cioteczna (ze wsi pod Lublinem), która również w sierpniu zeszłego roku została prababcią. I jej prawnuczek waży UWAGA, UWAGA!!!!! 18 KG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Nie wiem ile ma wzrostu.Wcina wszystko, włącznie ze smażona kiełbasą:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:. I już od jakiegoś czasu sam chodzi. Tak więc, Luandzia, kolejny wyjątek od reguły;-):
Rehabilitantka ostatnio mi powiedziała że to ma znaczenie i dzieciom które mają trochę więcej do "noszenia" trudniej jest się podnieść oczywiście od każdej reguły są wyjątki.

Waga - 11kg - niby nic nie przytył :/, lekarka twierdzi że to normalne kiedy dziecko jest ruchliwe i spala nagromadzone kalorie, zasugerowała obfitsze i bardziej tresciwsze posiłki (oczywiscie jak Kuba będzie chciał więcej jesć)
Wzrost- 84cm
Obwód głowy- 50cm
Obwód kl. piers - 50cm
Ubranka rozmiar - 86cm - 92cm
tak odnosnie watku o rozwoju... piotrus wazy tyle samo a jest o jakies 8 cm nizszy. i tez nic nie przytyl od jakis 2 tygodni (wg mojej wagi) ale przy takim ruchu wcale sie nie dziwie!!!

Do mojej babci przyjechała jej siostra cioteczna (ze wsi pod Lublinem), która również w sierpniu zeszłego roku została prababcią. I jej prawnuczek waży UWAGA, UWAGA!!!!! 18 KG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Nie wiem ile ma wzrostu.Wcina wszystko, włącznie ze smażona kiełbasą:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:. I już od jakiegoś czasu sam chodzi. Tak więc, Luandzia, kolejny wyjątek od reguły;-):

:szok: Roczne dziecko i 18 kg ??? Szczerze mówiąc to współczuję synek kolegi tyle ważył jak miał rok w tej chwili ma dwa i waży 22 kg moim zdaniem to jest wyrządzanie dziecku krzywdy bo takie dziecko jest po prostu małym grubasem i ma ogromne szanse na otyłość w przyszłości.

Ostatnia edycja:
Pamiętam, że jak leżałam pierwszy raz na podtrzymaniu to na sali u mnie była dziewczyna, której pierwsze dziecko - 2 latka ważyło 25kg :/ dziecko było na diecie zleconej przez lekarza. Jak go zobaczyłam SZOK!!! Mały prosiaczek na dwóch nóżkach!!! To coś najgorszego co można zrobić dziecku!!!! Jak zobaczył lizaczka to chciał połamać nogi tak leciał do niego.

reklama
u mnie ostatnio byla kolezanka, ktorej syn ma 3,5 roku i wazy 28kg. najpierw sie unarzekala jaki on to gruby i ze nie wie co z tym zrobic a potem wyjela z torebki ciastko dla niego :no:

Do góry