reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

A my dzisiaj po wizycie na kontroli i wymiary mamy następujące:
waga: 9800g
wzrost 77cm
główka 47cm
klata 47.5cm
Nie zgadza mi się wzrost- chyba że moje dziecko w ciągu trzech miesięcy nic nie urosło- Szóstego marca miał tak samo 77 cm długości!!! A rozmiar 80 to już nie dla nas:baffled:

reklama
A my dzisiaj po wizycie na kontroli i wymiary mamy następujące:
waga: 9800g
wzrost 77cm
główka 47cm
klata 47.5cm
Nie zgadza mi się wzrost- chyba że moje dziecko w ciągu trzech miesięcy nic nie urosło- Szóstego marca miał tak samo 77 cm długości!!! A rozmiar 80 to już nie dla nas:baffled:

Ja też się nie zgadzam bo u nas lekarka go mierzyła i jej wyszło 68cm. :szok:A roz 80 to na styk mamy

Ja wczoraj z mężem zmierzyłam dość dokładnie Maciusia, a wiecie jak? Położyliśmy go na podłodze, lekko nóżki wyprostowaliśmy i nad głową i pod stopami (nie wyprostowanymi) położyłam książki. Maciusia zabrał mąż a ja zmierzyłam i wyszło 74 cm.

Dzisiejsze pomiary (10,5 miesiąca):
Waga (pudzianowa:-D):10,2 kg
Wzrost: 74 cm
Głowa: 47 cm
Klata: 53,5 cm:szok::-D na wydechu;-)

6 sierpnia szczepimy przeciwko ospie, więc do tego czasu jakąś dietę muszę zastosować Maciejce, bo wstyd:-D;-)

Dzisiejsze pomiary (10,5 miesiąca):
Waga (pudzianowa:-D):10,2 kg
Wzrost: 74 cm
Głowa: 47 cm
Klata: 53,5 cm:szok::-D na wydechu;-)

6 sierpnia szczepimy przeciwko ospie, więc do tego czasu jakąś dietę muszę zastosować Maciejce, bo wstyd:-D;-)
A pediatra zalecila diete? wzrost na 50 centylu a waga na 75 wiec chyba nie jest zle

Dopiero dzisiaj zmierzyłam małego- metodą Majandry wyszło mi 82 cm i w ten pomiar bardziej wierzę niż ten u lekarki, gdzie mały się kręcił jak najęty.

reklama
Do góry