Podobne tematy
- Solved
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gagulec, twój synek z wagą jest na 75. centylu, a ze wzrostem na 97.
Niżej raczej nie jest, a wyżej już się nie daciężko powiedzieć na którym centylu jest wzrostowo.
Niżej raczej nie jest, a wyżej już się nie da
Czyli Maciuś byłby z wagą ciutkę poniżej 50. centyla, a ze wzrostem troszkę powyżej 50.
I wiecie co się jeszcze zastanawiam? Jak to jest, że Maciuś je nie tak dużo (porównując schematy i Wasze dzieci), a jest jednym z najciężyszch dzieciaczków na forum?
Hm, no to pewnie ma to po tatusia, bo mąż też jakoś specjalnie dużo nie je,a ma sporą nadwagę. I torchę mnie to martwi, bo pewnie będzie miał w przyszłości ciągłe problemy z nadwagą:-(
Gagulec, ja też miała na początku przeprawy z jedzeniem. Maciuś nie chciał jeść łyżeczką, pluł dalej niż widział. Ale byłam cierpliwa i teraz trzęsie się tak samo na widok łyżeczki jak butelki.