reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Hej mamusie :)
Chciałam się zapytać czy wasze dzieci już siedzą? Jeśli tak, to od kiedy? Mój synek ma 6mcy i 1 tydzień, ale jeszcze nie siedzi-nie wiem czy mam się tym martwić czy nie?:baffled: Próbuje już stawać jak do raczkowania (na rączkach się opiera i na kolankach) ale podnosi sie w górę jak do siadania, tylko z moją pomocą.

reklama
:happy:
moja tez jeszcze do konca sama nie siedzi a ma juz 7 mc. lekko ja jeszcze buja. u kazdego jest inaczej nie ma sie czym martwic.

Pomiary z dziś: Skończone 8 miesięcy
waga 9145 g (50 centyl) - dla poównania: ja tyle ważyłam jak miałam rok:szok:
długość 73 cm (50 centyl)
klata 50 cm
główka 46 cm

To masz juz dużego 'chłopa" gratuluję :-):-) i pomyśleć że nie miał 3 kg jak się urodził ale co tu dużo mówić mamina kuchnia mu służy. :tak::tak::tak::tak:

Dzisiaj bylismy do szczepienia (na razie mamy spokoj nastepne jak Zuzia skonczy 13 miesiecy)
a to wymiary mojej gwiazdy:
7 miesiecy i 2 dni
waga : 8,5 kg (ale chyba maja cos nie tak z waga bo trzy dni temu u innej lekarki warzyla 7,700 ) ( 50 centyl)
wzrost 80 cm (poza siatka....)
glowka 44 cm
kl. piersiowa 46 cm

reklama
Do góry