reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Muniek dziś na wadze wysmarował wynik 7515g:-) No ale ma prawie 5 miesięcy i jak przypomnę sobie jaki był według mnie malusieńki i jak się modliłam, żeby do świąt dociągnął do 6 kilo:tak: ale już zwolnił ostro, wcześniej przybierał jakieś 1200-1300 miesięcznie teraz przez 24 dni 500g, ale to jak najbardziej w normie co mnie cieszy. Długości nie udało mi się zmierzyć, ale główka u lekarza ostatnio 43,5 klatka 44cm.

reklama
W czwartek byliśmy z Olem na szczepieniu. Byłam w szoku, bo zniósł je bardzo dzielnie, chwilkę zakwilił, a potem już zaczął interesować się plakatami powieszonymi w gabinecie:-D:-D Najgorsze w tym wszystkim było ubieranie się w kombinezonik i czapkę, darł się przy tym na całą przychodnię:szok: Oczywiście przy okazji każdego szczepienia jest mierzony i ważony. Ma 67 cm, byłam w szoku, bo od ostatniego szczepienia czyli przez 6 tygodni urósł 9 cm!!:szok::szok: Waży 6740g. Pokarm mi się już chyba ustabilizował, i dostosował do wzrastających potrzeb Olka, bo aż tryska:-D

Macius przybiera rownomiernie. Przez 6 tygodni znow 2 kg:szok:. Wazy 7345g. Ale zaraz po wazeniu zrobil siku,wiec ta koncowke 45g odejme;-):-D. Pediatra zalecila zastapienie jednego posilku mlecznego zupka warzywna. No i zapewnila mnie,ze Macius nie jest gruby:tak::-). Waga miedzy 25. a 50. centylu. Wzrost miedzy 10. a 25.

Majandra toć to byku!! Grarulacje!!

Mój Staś zaczął wolniej przybywać, pewnie przez chorobę i przez tą jego niechęć do cycka, a nie chcę go na butlę zupełnie przestawić
Waży 7050 (mam wagę w domu:)

Carioca - to nasze chłopaki idą prawie łeb w łeb :-D:-D:-D Co prawda dawno nie ważyłam Tymka (ostatnio, gdy miał 2,5m-ca i wtedy ważył 6650 bodajże), teraz po trzech tygodniach pewnie też już przekroczył granicę 7 kg. Ciekawe tylko, jak bardzo?

My byliśmy dzisiaj do szczepienia, Mateusz w wieku 3,5 miesiąca waży 6,5 kg i ma 61 cm. Wagę ma w normie, na 50 centylu, za to jest troszkę za niski :-(. Ale oboje z mężem jesteśmy dość wysocy, więc raczej niski nie będzie. i Oboje byliśmy do pewnego czasu najniżsi w klasie a potem ruszyliśmy w górę, więc może on też tak będzie miał. Moja Lili natomiast jest za szczupła, ale za to wysoka :-). Szczepienie zniósł dzielnie, za to podobnie,jak u Shinead darł się przy ubieraniu w czapkę i kombinezon. On strasznie tego nie lubi. No i wyjechaliśmy z przychodni na sygnale, ale zaraz za drzwiami zasnął.Cieszę się,że już po nie cierpię szczepień, jak Staszek wróci to on będzie z nim chodził.

reklama
Igor waży 6,03kg dziwne bo w zeszłym miesiącu przez miesiąc przytył 1,40kg a teraz tylko 800 no ale pani doktor mówiła że waży książkowo. To chyba ok. A muszę go jeszcze zmierzyć ale teraz śpi:-)

Do góry