reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

reklama
ja szczerze mówiąc nie znam się na tym, tak mi wpisali w książeczkę 10/25
czyli chyba pomiędzy....no w każdym razie jest dysproporcja wagi i wzrostu u Jaska a wcale nie wyglada na chudego....:no:
raczej odwrotnie, przynajmnie na buzi...:-D
moim zdaniem to mala kluska

A Stachulec wazy 7180g ( dokaldnie podwoil swoja wage urodzeniowa 3590!)- 50 centyl, a dlugosc-wzrost( mierzony przeze mnie) 67 cm - 75 centyl
lekarka powidziala ze jak na swoj wiek jest 'dlugasny':szok::-)

Kochaniutkie powiedzcie mi czy moja corcia jest nadwyraz wysoka na swoj wiek ??? Tak wyglada z iatki centylowej chyba co ? ma ok. 75 cm dlugosci :szok:

A jesli chodzi o wage .... to wazy dobrze ??? 8150g ? Czy za malo na swoj wzrost ?

Nie umiem czytac tych siatek centylowych, mi sie zdaje ze jest wysoka ale waga sie jakos tam miesci w normie

wzrost ma powyzej siatki centylowej, czyli niemal wszystkie dziewczynki w jej wieku sa nizsze, a waga na ok 97 centylu czyli 97% dziewczynek jest nizszych. ja mysle, ze nie rob sobie problemu - dobrze ze tyle wazy skoro jest taka wysoka. Wysokosc jest poza Twoim wplywem. Po prostu panna ma taką urodę.

reklama
My w poniedzialek bylismy u lekarza i przezylam szok. Patryk przez 2,5 tygodnia przybral 800g o 3,5 cm. Jakna niego to baaaaardzo duzo. Teraz ma 63,5 sm i wazy 6,5 kg

Do góry