reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Xeone ja też ważyłam wczoraj Omarka i waży 6290!! ma chyba 64 cm - sama go mierzyłam. Do drobnych nie należy ale też nie ma fałdek tłuszczu (trochę szkoda bo lubie takie pulchniutkie bobaski). Jest za to bardzo pyzaty :)
Na badaniu bioderek on był największy (i najładniejszy)

reklama
Patryk dzisiaj waży 5170 i mierzy 60 cm. Oani doktor powiedziala, że dobrze przybiera na wadze ale jest raczej z tych drobniejszych dzieci.
Dobrze jest.Pomysl sobie,ze moj Macius jak mial 2 miesiace to wazyl 3300g, a w ciagu 6 tygodni przybral 2 kg:szok: Tyle,ze jak go dokarmiam. A teraz to juz jest wiekszosc butelki, dobrze,ze chociaz w nocy wystarczy mu piers:tak:

To Staś już duży facet jest :-) zresztą było widać na zdjęciu jak sobie siedzi w foczce podczas kąpieli. A właśnie miałam zapytać jak się sprawuje foczka bo się zastanawiam czy kupić taką? A jak umyć plecki?

z pleckami jest trudniej, ale daje rade mu umyc. Jestem bardzo zadowolona, zwlaszcza ze czesto kapie smyka sama - siedzi sobie zadowoly, macha nogami, gada :-D

Ok, to jeszcze tutaj wpiszę, łatwiej będzie znaleźć w przyszłości;-)
Tymek w wieku 2,5 m-ca/dane urodzeniowe:
waga: 6670g / 3850g.
wzrost: 62 cm / 57 cm
obwód klaty: 42 cm/ 33,5 cm
obwód główki: 38,5 cm / 34,5 cm

Dziewczyny, czy to prawda ze do 3 miesiaca nie mierzy sie niemowlakow? Znajoma pielegniarka, pracujaca w przychodni dzieciecej wspomniala cos o tym. Pytam sie, bo widze ze wszystkie z was znaja wzrost swoich szkrabow a ja nie...:-:)-:)-(
W przyszlym tygodniu ide na szczepienia, wiec moge sie domagac zmierzenia? dodam ze nie chodze prywatnie.

Hruda - to pewnie dlatego, że nie wolno dzieciom poniżej 3 m-cy rozproztowywać nóżek. Nasze pomiary (przynajmniej moje) nie są profesjonalne. Ja po prostu kładę małego na płaskim podłożu i przykładam miarkę wzdłóż ciała. Wynik jest bardzo pi razy drzwi;-)

reklama
eee!!! to tak ja tez mierzylam:-)...bardzo pi razy drzwi biorac pod uwage te fikajace w nozki w powietrzu, jak w matrixie:-p...dzieki Atru, bo juz myslalam ze taka za mnie gapa jest po prostu nie wspominajac o zmierzeniu na poprzednej wizycie.

Do góry