reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
My też w przychodni na szczepieniach tylko bylismy. Lekarka kazała w lutym pokazać się na ważenie, ale choróbsk dookoła tyle, a córcia widzę że zdrowa, ładnie się rozwija, rośnie, to mi wystarczy. I na domowej wadze ją stawiałam, to wychodzi że ok.8kg szczęścia mam w domu :happy:

Julcia majac 10 miesiecy i 2 dni wazyła 8700. Mało bo tylko 250g przybrała od ostatniej wizyty, ale lekarka stwierdzila ze jest to do zaakceptowania, bo pewnie wiecej sie rusza. I tak faktycznie jest. Mniej nie je nawet probuje wiecej dorosłych dan wiec próbuje sobie racjonalnie to tlumaczyc.

Ważyliśmy się dzisiaj na 11 miesięcy i wyszło 8700g. Spadamy poniżej 10 centyla :baffled:
Julian waży mniej (na koniec 11.miesiąca - 8400g), wzrost i obwód głowy są na 50 centylu, i nie usłyszałam od periatry, że to jest problem. :tak: Póki je normalnie, czyli 220g obiadku+70g deseru, 2x250g gęstej kaszki i 3xpierś, śmiaje się i jest zadowolony to nie będę się martwić. :tak: Widocznie taka jego uroda. :-p

Ostatnia edycja:
hanut na 10 msc niecale wazy 8060 i 74 cm

co do bilansow to hanut miala jeden na 3 msce i jeden na 9 msc a nastepny przy szczepieniu na rok

reklama
my mamy 7.800 na przeszło 10 miesiecy -mała nisko w centylach ale zagłodzona to nie jest -zadowolona usmiechnieta a waga kontrolowana co tydzien...

Do góry