reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

kurcze moj Oliver ważył 2 tyg temu 8740 :szok:,a ja myślalam ze córeczka Madzi -Simu przebije go wagą:-D,duzego mam chłopaka w domu:) teraz juz napewno 9 kg waży:szok:wzrostu ma 73 cm

reklama
dziuneczka ja mam podobnego pączusia w domu i nie moge nacalowac sie jego okraglutkich udek :-D:-D:-D:-D Moj Filipek też 2 tyg temu ważył 8600.
Nie bede cytowala pediatry,:wściekła/y: bo juz to wczesniej robilam....ale kochanego cialka nigdy za wiele ( wedlug mnie) ;-);-);-)

A mój mały bąbelek ma równo 70cm i równo 7kg wagi także taki szczypioreczek jak na chłopczyka ;-) Przez miesiąc czasu przytył "aż" 200g :sorry2: A je coraz więcej, więc chyba po prostu tak ma ;-)

Chyba nasz kochany synek przebija wszystkie kwietniowe dzieciaczki na forum:eek:.
Ma 6 miesięcy i 1 tydzień, a jego waga to 9400g. :szok::szok:Półtora miesiąca temu miał 8170g. Aż lekarka sprawdzała, czy się jeszcze mieści w siatce centylowej. Okazało się, ze tak, ale jest między 90-97 centylem.

Kurcze, ale jesli chodzi o jedzenie to na pewno się nie przejada. Zjada 150 ml kaszki rano i wieczorem, mały słoiczek obiadku. No i na deserek pół startego jabłuszka. W międzyczasie pierś i trochę soku. W nocy 2 razy pierś. Czy to dużo:confused::confused::confused:

Załączniki

• b42c9bbb90.jpg
    b42c9bbb90.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Moja Lilianka waży 7200 i ma 6 miesiecy i 1 tydzien. Pani doktor powiedziała, że jest słonikiem :-) a ja mysle ze jak zacznie chodzić to wszystko wybiega.

Ostatnia edycja:
marcia ja uważam dokładnie tak samo. U mnie w rodzinie większość dzieci była okrąglutka dopuki nie zaczęła chodzić, a później chudziny się porobiły i tak im zostało:-). Wkurzające jest tylko to szufladkowanie dzieci przez lekarzy po tabelkach i siatkach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

marcia ja uważam dokładnie tak samo. U mnie w rodzinie większość dzieci była okrąglutka dopuki nie zaczęła chodzić, a później chudziny się porobiły i tak im zostało:-). Wkurzające jest tylko to szufladkowanie dzieci przez lekarzy po tabelkach i siatkach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja tez tak twierdze:-)
Zuzia to duża kobitka 9200g i 74cm ale pediatra powiedziała ze jak zacznie chodzić to wybiega.
Marlenka tez taka była a teraz chudzina taka:-D

reklama
Moja Lilianka waży 7200 i ma 6 miesiecy i 1 tydzien. Pani doktor powiedziała, że jest słonikiem :-) a ja mysle ze jak zacznie chodzić to wszystko wybiega.

i to jest niby duuuzo? powariowali czy co? przecież to wcale nie słonik, ja bym nawet powiedziała ze normalnie i nawet ciut mniej..
paranoja normalnie jakas

Do góry