reklama
dziuneczka
Fanka BB :)
Oliver wazony dziś -waga 8740 i 73 cm,jutro konczy 6 m,duzy chłop z niego
Witam Mamusie...
Ja to nie wiem, ale te nasze dzieci z kwietnia, to jakies duze sa.
Byla dzis u mnie pielegniarka srodowiskowa. Podalam jej wiek malego, a ona, ze maluch wyglada na 9 miesiecy, a nie na 6. Ze niby taki wielki!!! Ma 73cm i wazy 8800g. Ale urodzil sie duzy,bo wazyl 3710g.
Pediatra kazala mi go odchudzac. Szkoda tylko, ze on dla mnie jest normalny, nie chudi i nie GRUBY. Co im sie porobilo z glowami na litosc boska. Jak ja mam glodnemu dziecku wytlumaczyc, ze nie dostaniesz jesc, bo mowia ze gruby jestes?!!
Byla dzis u mnie pielegniarka srodowiskowa. Podalam jej wiek malego, a ona, ze maluch wyglada na 9 miesiecy, a nie na 6. Ze niby taki wielki!!! Ma 73cm i wazy 8800g. Ale urodzil sie duzy,bo wazyl 3710g.
Pediatra kazala mi go odchudzac. Szkoda tylko, ze on dla mnie jest normalny, nie chudi i nie GRUBY. Co im sie porobilo z glowami na litosc boska. Jak ja mam glodnemu dziecku wytlumaczyc, ze nie dostaniesz jesc, bo mowia ze gruby jestes?!!
elinka
mamaMaksa
My tez po wazeniu i mamy 6,91kg tylko znowu nas nie zmierzyli
dziuneczka
Fanka BB :)
Myleene nie słuchaj pediatry-moja rada,moj Oliver waży 8740 i mierzy 73 cm i wcale gruby nie jest,poprostu dobrze wygląda,jest duzy bo my z męzem dosc wysocy.Połozna dziś nic nie mowila mi o odchudzaniu,nawet wspomniala ze gdyby w nocy domagał sie mleka,to dawac ale znacznie mniejsza ilość,za to za dnia zwiększyc porcej obiadku czy kolacji..myślalam o kaszce na wieczor ale Oliver nie lubi kaszek podawanych łyzeczka ,nawet jak zrobie nie gestą konsystencje-wiec mleko tylko w butli z miarka kaszki ryżowej.Nic nie zmieniaj-karm go tak jak karmiłas-w koncu to ty jestes jego mamą i wiesz co dla synka najlepsze A powiedz ile wypija mleka na dobę?
dziuneczka Alus to taki maly glodomor, jak widzi butle z mlekiem, to az sie trzesie. Wypija 4x150ml. Ale jest to czyste mleko, tzn bez kaszek. Maly ma przepukline, wiec musze uwazac na zaparcia, a niestety kaszki powoduja zaparcia. Wiec jedzie tylko na mleku + obiadek + deserek.
No my z mezem tez wysocy jestesmy)
No my z mezem tez wysocy jestesmy)
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
Ta pielęgniarka środowiskowa ma coś z głową nie tak... To znaczyłoby, że moja córa też jest za gruba bo waży 8300 i też ok. 70 cm ma... a dziewczynki podobno mniejsze są, a urodziła się 3400.
Kochana, temat odchudzania dzieci co jakis czas się tu przewija. Ja proponuję zmienić pediatrę - jak słyszę o odchudzaniu dzieci, to mnie krew zalewa. Co innego, gdybyś karmiła go pączkami z nutellą... to co ja mam o Wojtasie powiedzieć??Witam Mamusie...
Ja nie wiem co sie ostatnio z tymi pediatrami dzieje, ale cos im na mozgi popadalo. Poprzednia pediatra kazala mi jedno karmienie zastapic butla wody, jednczesnie kazac zmienic mleko z 1 na 2!!!
Ja juz nie wiem...
Ja juz nie wiem...
reklama
ada1989
Mama Konradka :)
po dzisiejszym wazeniu mamy 8,5 kilo