Spaczyna
Karolka mama Lolka Igorka
gosiaczek, ale ty się tak nie stresuj, moim zdaniem dobrze ci przybiera, ja mam stresa, ze mój Karol za dużo, tzn. na razie jest proporcjonalny, ale boję się że mi kiedyś powie, mamo, co mi zrobiłaś??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gosiaczek, ale ty się tak nie stresuj, moim zdaniem dobrze ci przybiera, ja mam stresa, ze mój Karol za dużo, tzn. na razie jest proporcjonalny, ale boję się że mi kiedyś powie, mamo, co mi zrobiłaś??
to sa orientacyjne wartosci producentow...doskonale wszystkie wiemy ze kazde dziecko je tyle ile potrzebuje... moja powinna zjadac miedzy 130 a 150 ml a zjada max 120wiem wiem, ale jakoś tak coś mi mówi że trochę za mało przybrał, na szczęście już się poprawia bo znalazłam przyczynę- Alex jest aktywny raptem tylko 12 godz na dobę i rano ok7-8 godz, zjada mleko ok130-150ml, potem ok 10-11 zjadał kaszkę ryżową z owocami, potem obiadek- pół słoiczka i 60ml mleka, następnie ok godz 14-15, owoce ze słoiczka i potem już na noc butla z mlekiem i kleikiem ryżowym ok 130ml i koniec. Więc w sumie wychodziło mało tego mleka teraz je mniej owoców i obiadku i dostaje więcej mleka a jak wcześnie zaśnie np tak jak dzisiaj o 19.00 to Go jeszcze nakarmię przez sen mlekiem z kleikiem ok 22.00-23.00godz. On jest jeszcze malutki i chyba powinien więcej tego mleczka zjadać- tak mi się wydaje. Na opakowaniu Bebilonu jest napisane że dziecko w Jego wieku ma zjadać 6 x 150ml a On zjada tylko połowę tego, stąd moje kombinacje z nocnym dokarmianiem przez sen.