reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hej :))
Widzę, że tutaj cisza, nadal.. aj szkoda, że tak forum umarło..
U nas w porządku, Oskar pełzał, teraz raczkuje jak szalony, chodzi od sofy do sofy także niedługo chyba nam się zacznie, siada już sam, robi co chce, hehe.. ząbki wreszcie zaczęły wychodzić, nie chorujemy i wiosna nam sprzyja :))

Mlodam - Olcia już duza dziewczynka :)) Wiem cos o tym marszczeniu noska, Oskar też robi taką świnkę hehe :D buzki dla Was :)

Trzymajcie sie :*
i piszcie co u Was ;)

reklama
Maran-atha - Alergia minęła :) Mały codziennie zajada kubek kaszy z mlekiem modyfikowanym, rano na śniadanie danonka i nic mu nie jest! Wyrosł z tego:)
Do tego nasze "ulewanka" minęły jak ręką odjął i nie trzeba ciągle z pieluszką pod szyją chodzić :)

Jak tam Majeczka, chodzi już?
Śliczne masz te kruszynki :))A i takie pytanie, jak dajesz sobie radę z wprowadzaniem dwóch języków...

Pozdrowienia :))

Maja zaczęła chodzić :) i to dosłownie na dniach bo 21 marca zrobiła pierwsze kroki tzn wiecej niż 1-2 :) no a Ala teraz od wrzesnia idzie do przedszkola na 4,5 godziny dziennie no i to przedszkole irlandzkie wiec po angielsku mówic bedą do niej a dzieci ponoć szybko łapią wiec pewnie bedzie gadać szybko, ja póki co ucze ja takich totalnych podstwa raczej przez zabawe niż z musu, obieram ziemniaki czy warzywa to nazywam je po angielsku, umie liczyć do 10 po polsku i angielsku, zna kolory, niektóre zwierzeta, umie sie przywitać i pożegnać, bardzo szybko te wszystkie słówka zapamietuje, czasem to az mnie zdziwi bo powiedziałam do niej coś tam raz i ja już nawet nie pamietam, że jej coś tam mówiłam a ona mi to mowi... :)

Witajcie,
nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :zawstydzona/y:

Created, Oskar jaki duuuuży :szok: i super, że tak dobrze się rozwija*

Wiśnia, Emilka niezła łobuziara, a text "Pawełek ona ją ciągnie...jezu" mnie rozwalił - uśmiałam się. Śliczną masz pannicę*

Josephine, jak synuś?

Sol, jak Twoje dziewczynki? I witam po re*, bo nie miałam okazji :-D

Mlodam
, Twoja dziewuszka też już duża! Czas leci. Jak sobie radzicie?

Majqa, Ewcia, Marylka, Maran, Monia, u Was wiem co, także tylko buziola wysyłam :-p

Sorbuś, Monisia, Nika, Zapmarta, Mary-beth, JOL, Libby, Marcepanek, jak tam, co tam u Was?

Kogo pominęłam? Plasiam i pozdrowionka wysyłam*

Ostatnia edycja:
Witajcie :))

Ewelinka - A jak tam Miłoszek? już 10 miesięcy skończył.. Duży chłopak! Pokaż go nam :))

Maran-atha - Też bym chciała, żeby mój Oskar uczył się angielskiego, bo to naprawdę przyda mu się w życiu. Na razie bajek nie ogląda w ogóle, także w ten sposób mu nie pomoże. Może od września poślę go do żłobka, do pracy trzeba iść i zawsze kontakt z dziećmi będzie miał, a to dobrze :))

Pozdrawiam Was ;*

Hej - my po zabiegu. tak nas straszyli znieczuleniem miejscowym a to było 5 min jak ją nam zabrali i przywieźli. Dostała głupiego jasia, posiedziała godzinkę, sama pojechała na wózku z panią i wróciła, popłakała 5 min, przespała 30 min a potem do samego wyjścia grała w gry na lapku :-p Zero urazu do lekarzy a w grze nawet szpital budowała żeby leczyć innych więc nie jest źle. Ogólnie 10 kwietnia wraca do przedszkola a w następną sobotę ma logopede umówionego - idziemy prywatnie bo na nfz to terminy masakra jakaś :szok: A po urodzinach - czekamy na prezenty zamówione na allegro bo Kaja dostała głównie kasę bo wszyscy mieli problem co jej kupić bo zabawek mają w ciul, ciuchów też :-p

Emilka rośnie, łazi i zaczyna dokazywać i pokazywać swoją osobowość, nie mówi za dużo na ogół ale ma dni że jej się jadaczka nie zamyka :laugh2::laugh2::laugh2:

A ja ... ja wreszcie dobrze dobrałam leki na alergię, czeka mnie jeszcze laryngolog bo mam połączenie korzenia piątki z zatoką i możliwe że to ona sieje tam spustoszenie i muszę jakoś spiknąć mojego laryngologa z dentystką jak to załatwić żeby było dobrze :confused2: Dzisiaj dostałam od męża niespodziajkę prezent w postaci nowego telefonu na abonament - poszliśmy się dowiedzieć a wyszliśmy z telefonem :-p Ale jeden minus/plus - mam nowy numer więc będę musiała wszystkim informacje powysyłać :-p Ostatnio coś sporo tych prezentów od niego dostaję bo rano mi zamówił cały komplet 47 tomów "Saga o ludziach lodu" w tym starym wydaniu ;-) w styczniu dostałam lustrzankę z osprzętem a jeszcze po 10-tym dostanę do domu komplet luminarca 45 cz. bo póki co mamy składaka :sorry: i sagę "zmierzch" całą :tak: Tyle że u nas nie oszczędza się na książkach a i książki dziewczynki dostają już na wyrost więc jest ok :) tylko niedługo zacznie nam miejsca brakować :-p

W czwartek idę z Emilką na szczepienie na pneumokoki - mam nadzieję że zachowa się jak ostatnio - oleje babkę i igłę i nawet nie miauknie :-p

Ogólnie u nas spokój i nic nowego. M. jutro i pojutrze ma dyżur więc zobaczę go w poniedziałek dopiero ok 10-11 i idzie na noc do pracy :sorry: ehh... już się naprawdę zaczynam przyzwyczajać do tego trybu że M. tu okazjonalnie nocuje :sorry::rofl2: ale jest ok :tak::tak::tak: dogadujemy się ostatnimi czasy super i niech tak zostanie ;-)

Buziaczki dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
hej :)
Co u taka cisza??? Zaglądam codziennie i nikt nic nie pisze :((((

U nas po staremu, Oskar rośnie jak na drozdzach, lada dzień zacznie chodzić..

Sol - Dobrze masz, że mąż Cię tak rozpieszcza :D Ja dostałam lustrzankę na święta i jestem mega zadowolona.. chociaż dopiero się uczę fotografii :))
Pokaż swoje dziewczynki:>

reklama
hejka

ja jakos ostatnio odwykam od kompa. praktycznie przy nim nie siedze. nawet jak musze co poszuka czy zrpobi to mnie trafia. U nas wszystko dobrze, mloda odpukac nie choruje, mamy juz 4 zebole:-) probuje dzwigac dupke ale nadal robi to jak rak do tylu. Ja od tygodnia na wychowawczym. Obecnie na krotkich wakacjach we 3 ;-) odwiedzilismy siostre K na Krecie. Takze 1 wspolne wakacje zaliczone. Jutro wracamy do domku.

pozdrawiam wszystkie razem i kazda z osobna. buziole i do szybkiego :tak:

Do góry