reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hej :))
Widzę, że tutaj cisza, nadal.. aj szkoda, że tak forum umarło..
U nas w porządku, Oskar pełzał, teraz raczkuje jak szalony, chodzi od sofy do sofy także niedługo chyba nam się zacznie, siada już sam, robi co chce, hehe.. ząbki wreszcie zaczęły wychodzić, nie chorujemy i wiosna nam sprzyja :))

Mlodam - Olcia już duza dziewczynka :)) Wiem cos o tym marszczeniu noska, Oskar też robi taką świnkę hehe :D buzki dla Was :)

Trzymajcie sie :*
i piszcie co u Was ;)

reklama
Maran-atha - Alergia minęła :) Mały codziennie zajada kubek kaszy z mlekiem modyfikowanym, rano na śniadanie danonka i nic mu nie jest! Wyrosł z tego:)
Do tego nasze "ulewanka" minęły jak ręką odjął i nie trzeba ciągle z pieluszką pod szyją chodzić :)

Jak tam Majeczka, chodzi już?
Śliczne masz te kruszynki :))A i takie pytanie, jak dajesz sobie radę z wprowadzaniem dwóch języków...

Pozdrowienia :))

Maja zaczęła chodzić :) i to dosłownie na dniach bo 21 marca zrobiła pierwsze kroki tzn wiecej niż 1-2 :) no a Ala teraz od wrzesnia idzie do przedszkola na 4,5 godziny dziennie no i to przedszkole irlandzkie wiec po angielsku mówic bedą do niej a dzieci ponoć szybko łapią wiec pewnie bedzie gadać szybko, ja póki co ucze ja takich totalnych podstwa raczej przez zabawe niż z musu, obieram ziemniaki czy warzywa to nazywam je po angielsku, umie liczyć do 10 po polsku i angielsku, zna kolory, niektóre zwierzeta, umie sie przywitać i pożegnać, bardzo szybko te wszystkie słówka zapamietuje, czasem to az mnie zdziwi bo powiedziałam do niej coś tam raz i ja już nawet nie pamietam, że jej coś tam mówiłam a ona mi to mowi... :)

Witajcie,
nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :zawstydzona/y:

Created, Oskar jaki duuuuży :szok: i super, że tak dobrze się rozwija*

Wiśnia, Emilka niezła łobuziara, a text "Pawełek ona ją ciągnie...jezu" mnie rozwalił - uśmiałam się. Śliczną masz pannicę*

Josephine, jak synuś?

Sol, jak Twoje dziewczynki? I witam po re*, bo nie miałam okazji :-D

Mlodam
, Twoja dziewuszka też już duża! Czas leci. Jak sobie radzicie?

Majqa, Ewcia, Marylka, Maran, Monia, u Was wiem co, także tylko buziola wysyłam :-p

Sorbuś, Monisia, Nika, Zapmarta, Mary-beth, JOL, Libby, Marcepanek, jak tam, co tam u Was?

Kogo pominęłam? Plasiam i pozdrowionka wysyłam*

Ostatnia edycja:
Witajcie :))

Ewelinka - A jak tam Miłoszek? już 10 miesięcy skończył.. Duży chłopak! Pokaż go nam :))

Maran-atha - Też bym chciała, żeby mój Oskar uczył się angielskiego, bo to naprawdę przyda mu się w życiu. Na razie bajek nie ogląda w ogóle, także w ten sposób mu nie pomoże. Może od września poślę go do żłobka, do pracy trzeba iść i zawsze kontakt z dziećmi będzie miał, a to dobrze :))

Pozdrawiam Was ;*

Hej - my po zabiegu. tak nas straszyli znieczuleniem miejscowym a to było 5 min jak ją nam zabrali i przywieźli. Dostała głupiego jasia, posiedziała godzinkę, sama pojechała na wózku z panią i wróciła, popłakała 5 min, przespała 30 min a potem do samego wyjścia grała w gry na lapku :-p Zero urazu do lekarzy a w grze nawet szpital budowała żeby leczyć innych więc nie jest źle. Ogólnie 10 kwietnia wraca do przedszkola a w następną sobotę ma logopede umówionego - idziemy prywatnie bo na nfz to terminy masakra jakaś :szok: A po urodzinach - czekamy na prezenty zamówione na allegro bo Kaja dostała głównie kasę bo wszyscy mieli problem co jej kupić bo zabawek mają w ciul, ciuchów też :-p

Emilka rośnie, łazi i zaczyna dokazywać i pokazywać swoją osobowość, nie mówi za dużo na ogół ale ma dni że jej się jadaczka nie zamyka :laugh2::laugh2::laugh2:

A ja ... ja wreszcie dobrze dobrałam leki na alergię, czeka mnie jeszcze laryngolog bo mam połączenie korzenia piątki z zatoką i możliwe że to ona sieje tam spustoszenie i muszę jakoś spiknąć mojego laryngologa z dentystką jak to załatwić żeby było dobrze :confused2: Dzisiaj dostałam od męża niespodziajkę prezent w postaci nowego telefonu na abonament - poszliśmy się dowiedzieć a wyszliśmy z telefonem :-p Ale jeden minus/plus - mam nowy numer więc będę musiała wszystkim informacje powysyłać :-p Ostatnio coś sporo tych prezentów od niego dostaję bo rano mi zamówił cały komplet 47 tomów "Saga o ludziach lodu" w tym starym wydaniu ;-) w styczniu dostałam lustrzankę z osprzętem a jeszcze po 10-tym dostanę do domu komplet luminarca 45 cz. bo póki co mamy składaka :sorry: i sagę "zmierzch" całą :tak: Tyle że u nas nie oszczędza się na książkach a i książki dziewczynki dostają już na wyrost więc jest ok :) tylko niedługo zacznie nam miejsca brakować :-p

W czwartek idę z Emilką na szczepienie na pneumokoki - mam nadzieję że zachowa się jak ostatnio - oleje babkę i igłę i nawet nie miauknie :-p

Ogólnie u nas spokój i nic nowego. M. jutro i pojutrze ma dyżur więc zobaczę go w poniedziałek dopiero ok 10-11 i idzie na noc do pracy :sorry: ehh... już się naprawdę zaczynam przyzwyczajać do tego trybu że M. tu okazjonalnie nocuje :sorry::rofl2: ale jest ok :tak::tak::tak: dogadujemy się ostatnimi czasy super i niech tak zostanie ;-)

Buziaczki dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
hej :)
Co u taka cisza??? Zaglądam codziennie i nikt nic nie pisze :((((

U nas po staremu, Oskar rośnie jak na drozdzach, lada dzień zacznie chodzić..

Sol - Dobrze masz, że mąż Cię tak rozpieszcza :D Ja dostałam lustrzankę na święta i jestem mega zadowolona.. chociaż dopiero się uczę fotografii :))
Pokaż swoje dziewczynki:>

reklama
hejka

ja jakos ostatnio odwykam od kompa. praktycznie przy nim nie siedze. nawet jak musze co poszuka czy zrpobi to mnie trafia. U nas wszystko dobrze, mloda odpukac nie choruje, mamy juz 4 zebole:-) probuje dzwigac dupke ale nadal robi to jak rak do tylu. Ja od tygodnia na wychowawczym. Obecnie na krotkich wakacjach we 3 ;-) odwiedzilismy siostre K na Krecie. Takze 1 wspolne wakacje zaliczone. Jutro wracamy do domku.

pozdrawiam wszystkie razem i kazda z osobna. buziole i do szybkiego :tak:

Do góry