reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

mary-beth ja stosowałam sab simplex dla Mai przed kazdym karmieniem (w Twoim przypadku może być dodane do mleka) 10-15 kropelek

ja małao co pisze bo nie mam mocy, ale czytam na bierząco... psychicznie mnie dzieciaki wykańczają, nie mam gdzie odreagować, wiec tak sie troche dusze...

reklama
Jestem wykończona niespaniem mojego dziecka w nocy tzn. częstymi pobudkami ... W dzień aniołek a w nocy diabełek. Nie chce mm, ani zupek tylko cyc i owoce ehh

Załapałam lekkiego doła ....:-(

Witajcie :)

Maran-atha - Współczuje! Czasem też biorą mnie takie chwile, że mam dosyć, ja teraz w PL mam dużo pomocy, ze strony rodziny, więc jest o niebo lepiej. Może niech ktoś przyjedzie Ci pomóc... nie wiem, albo z męzem porozmawiaj..

Majqa - Mój też chce tylko owoce i cyca, także skoro tylko to mu starcza, to nie będe się tym przejmować i Ty też się nie przejmuj :)) Zupki zje, ale więcej wypluwa a zaraz po tym cyc :D

Mary - U nas to skonczylo się mega alergią i wylądowaliśmy na emergency jeszcze jak bylismy w UK, przez nietolarancję i alergię na mleko modyfikowane stał się cały czerwony :/
Dobrze, że już macie to mleko.. nutramigen okropnie pachnie:/ Moj Mały tego w ogole nie chcial pić i został tylko cyc do teraz :)

Pozdrowienia :)

Hello!

Mia wczoraj była aniołeczkiem w dzień, ale dała nam czadu w nocy... :baffled: Najgorzej nie było, nie ma co narzekać. Popłakała, ale pospać też dała troszkę... Tylko ja zamiast spać, to pilnowałam jej czy nie płacze, czy ma smoczek (który wreszcie zassała!!!) itd... :baffled:

Witajcie :)

Mary - U nas to skonczylo się mega alergią i wylądowaliśmy na emergency jeszcze jak bylismy w UK, przez nietolarancję i alergię na mleko modyfikowane stał się cały czerwony :/
Dobrze, że już macie to mleko.. nutramigen okropnie pachnie:/ Moj Mały tego w ogole nie chcial pić i został tylko cyc do teraz :)

Pozdrowienia :)

Created - Mia jakoś pije Nutramigen na szczęście... :zawstydzona/y: Ale smród okropny i ja tego raz spróbowałam i aż mnie wykręciło... Jeju, jak dobrze, ze jej jeszcze za bardzo nie obchodzi smak... :zawstydzona/y: Co do reakcji na Nutramigen, to zareagowała wielką zieloną kupą. I teraz kupa jest regularnie, zawsze spora, co chyba oznacza, ze się oczyszcza z tych wszystkiech ew. alergenów... :zawstydzona/y: Stosuję też Sab Simplex. Mia jeszcze nam potrafi się rozedzreć i gazy ją nadal męczą, ale już nie aż tak, więc chyba ten Nutramigen jakoś zaczyna działać...

mary-beth ja stosowałam sab simplex dla Mai przed kazdym karmieniem (w Twoim przypadku może być dodane do mleka) 10-15 kropelek

ja małao co pisze bo nie mam mocy, ale czytam na bierząco... psychicznie mnie dzieciaki wykańczają, nie mam gdzie odreagować, wiec tak sie troche dusze...

Maran - dziękuję! A co do dołka... Rozumiem Cię, kochana!!! Mam nadzieję, ze to się wkrótce zmieni! A Twoja Ala chodzi do przedszkola?

Jestem wykończona niespaniem mojego dziecka w nocy tzn. częstymi pobudkami ... W dzień aniołek a w nocy diabełek. Nie chce mm, ani zupek tylko cyc i owoce ehh

Załapałam lekkiego doła ....:-(

Majqa - głowa do góry, będzie lepiej! :happy2: Mam nadzieję, ze dół szybko minie. Ja też niewyspana okropnie... :zawstydzona/y:

Miłego weekendu!

majqa znam ten ból...
mary-beth Ala nie chodzi do przedszkola, bo mój mąz zmienił teraz prace i już nie pracuje w nocy tylko w dzień, ale to dla mnie żadno pocieszenie bo wyjeżdza rano a wraca ok. 17-18 lub w nocy ok. 23-24 zalezy na którą zmiane idzie, no i nie miał by kto Ali odwozić do przedszkola a teraz pogoda u nas nie najlepsza i ja nie dałabym rady chodzić pieszo z obiema dziewczynkami po 30 min w jedną stronę 2 razy dziennie... zwlaszcza jak pada a pada u nas teraz często, wiec musielismy zrezygnować z przedszkola... Dlatego mam 2 babeczki przez całe dnie na głowie... aha widziałam że masz ksiązek Tracy Hogg Jezyk Niemowlat :) tez mam i mam też jezyk 2latka :) niby fajne i dosyć dużo dają, ale jak Maja zaczeła ząbkowac to wszystkie dobre nawyki odeszły w zapomnienie i teraz śpi ze mną a tak ładnie sama mi zasypiała... Życie weryfikuje nasze plany i dązenia... i nie zawsze jest tak jakbysmy chcieli, wiec duzy spokój i dystans sie przyda bo każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby, temperament itp. Moje obie dziewczynki były "aniołkami" ale przez ząbkowanie cały "łatwy plan" mi sie rozleciał i teraz już nie moge wrócic do tego co było wczesniej bo Maja umie już stawać, wiec ja ja kłade w łóżeczku a ona wstaje, wyciąga ręce i krzyczy bym ją wyciagnęla i tak cały czas...
created niby rozmawiam z męzem o tym moim zmęczeniu psychicznym i w ogóle, ale co on w sumie może zrobić, jak wraca z pracy to jakies zakupy robimy czasem a tak to miną 2-3 godziny i dzieci do spania wiec w opiece nad nimi nie wyrecza mnie jakoś specjalnie...

Maran - to u mnie podobnie z tym, że J. wychodzi do pracy między 6 a 8 a wraca między 20 - 22 więc tez mnie nie wyręczy, nie pomoże. Jak tylko może wraca wcześniej i wówczas mi lżej ale nie za często tak jest niestety...

mary - oby mleczko pomogło

witam!

jak tam u Was dziewczyny?
ja psiątam przed świętami i tak mało wpadam teraz. Jest K i zajmuje się w tym czasie małą, obecnie na spacerku.
wczoraj miałam wizytę siostry z dzieciaczkami wpadła sąsiadka i nie obyło się bez torta... na tę okrągłą rocznicę z 3 z przodu:szok::zawstydzona/y::confused2:;-)
młoda jak na złość musiała dać koncert krzyczenia przed snem...
sciskam i lece sprzątac, bo dzis jeszcze koleś bedzie montować zmywarkę. papaty

hej :)
U nas po staremu.. pogoda brzydka, Małemu idzie ząbek trzeci *chyba* z dolu, tylko dziwnie wychodzi, bo tak od zewnetrznej strony dziasla jest taka kropeczka :/ eh 28.12 mamy szczepienie, to sie dowiem co i jak..
po za tym, to tylko cyc i jablko, Oskar nie chce niczego innego jesc.. nerwica mnie bierze, bo juz 7 miesiac idzie..
Na Święta planujemy mu kupić LITTLE TIKES 160F MUZYCZNY OGRÓDEK 3W1 +GRATIS! (1984510176) - Aukcje internetowe Allegro
myślę, że mu się spodoba :)
Siedzi już sam, czasem się jeszcze jak kuleczka przewroci no i zaczyna się szykowac do raczkowania, wiec jak mi lada dzień ruszy, to sie zdziwie :D

Ja złapałam doła, odnośnie mojej figury;/ cwicze, a na brzuchu nadal falda skory a do tego rozstepy:/ niedobrze mi sie robi, jak na to patrze, chyba zostalo mi tylko przytyc:/

Pozdrawiam Was Serdecznie :)

created - mi dziś Maruś zjadł pół z połowy większego słoika zupki pomidorowej z ryżem i kurczakiem i jest to sukces :) Może przekona się do zupek bo te moje gotowane mu nie wchodziły, jak się przyzwyczai to znowu spróbuję :) A co do brzucha - szkoda gadać, rozpacz czarna rozpacz u mnie :/:/:/

reklama
Do góry