reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Jestem kochane. Byłam na zakupkach spożywczych. U mnie kompletna cisza. Samopoczucie w normie czyli zgaga, mdłości na topie. Dziś jednak nie wymiotowałam. Brzuch pobolewa jak na 2 często ale to tyle.Coś mi się zdaje, ze dojdę do terminu i jednak cc mnie nie ominie. Zaczeły się telefony czy już, juuuuuuuuuuż. Haha mówię im, że zamek się zaciął i nie mogę rozpiąć.Po za tym ciągle jestem spiąca i korzystam z tego, ze mogę się jeszcze wyspać.
monisia pamiętam, ze Maciek tez miał kłopoty z ssaniem smoka a bez marudził do cyca.
mlodam&&&&&&& za wizytę
maran ja się pocieszam, ze jeszcze 2 tyg tylko, szkoda mi jednak, ze sie nie zaczyna bo zbliża się wizja cc
majqa ty na prawdę silna babka jesteś, 2 dziewczynki, Mareczek i jeszcze chłopaki sister.
Jaewa u was teraz nie ma chyba takich upałów?
create ja tez jadłam wszystkiego po trochę bez wzdymających, gazowanego i oczywiście %
Marylka odezwij się czasem:rofl2:

Idę robić obiadekbez mięsa bo mam go już dośc. Zrobię sobie racuchy z truskawkami a co:-D
Jos kurcze zaciskaj może w koncu się ruszy

reklama
Monisia ja na poczatku więcej gotowanego jadłam tzn pulpety jakieś w sosie z ziemniakami ryżem itp. zupy byle nie kwaśne i nie grochowa czy fasolowa, miesa pieczone lub duszone kanapki z pieczonym schabem lub karkówką własnej roboty, ogólnie wszystkiego po troche z wykluczeniam mleka i jego przetworów bo po tym miała Maja kolke... no i dużo piłam wody i innych plynów... a co do smoka to na poczatku dzieci nie umeja go zassac i im wypada u mnie to samo bylo, ale sie nauczyła i teraz juz mamy uspokajacza... no i teraz jem juz wszystko i z brzuchem dobrze. u Was tez sie wszystko ułozy, zobaczysz... :)

created a jeszcze kilka dni temu pisałas, ze mały ma kolki... juz mu mineło? wiec moze to nie były wcale kolki...

młodam && za wizyte

wisienka jeszcze troche czasu jest wiec moze cc nie bedzie potrzebna...

MARAN - a te pulpety to w jakim sosie??? Mozna w ogóle sos????I co piłas oprócz wody i herbaty owocowej albo ziołowej??? Mozna soki w kartonikach rozcienczone, albo Bobofruty ewentualnie???? A smoka powoli chyba przyswaja - narazie podtrzymujemy pieluszka-tak kazała połozna:tak:
MŁODAM - no z karmieniem jakos idzie...mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej!!!!!:tak:

ja też myslałam, że mały ma kolki al póki co sie uspokoiło, tzn. w dzień czasem płacze jak chce kupke zrobić i tyle

Wisieńka - ale już jestem zmęczona bo na odpoczynek czasu brak :(

monisia ja jadłam taki sos warzywny, marchewka pietruszka seler por na rosołku ugotowane i to lękko zaciągniete smietaną z łyzką mąki a później już bez smietany bo smietana jej nie słuzyła a do takiego sosiku robiłam pulpety z mięsa mielonego np drobiowego z dodatkiem ziół i troche soli i dodawałam do tego mięska troszke ugotowanego ryżu i to mieso z tym ryżem i przyprawami ugniatałam na jednolitą mase, formowałam kulki i gotowałam na tym rosołku co to później z niego sosik powstawał :) pulpeciki mieciutkie wychodzą dzieki temu ryżowi a do sosiku mozna jeszcze na sam koniec dodać pokrojony świeży koperek to aromat ma super... :) do takiego sosu mozna dać też bitki ze świeżej szynki wieprzowej też dobre jest no i zamaist ziemnaików można kasze jeść :)

a do picia kawe zbozową np inka z mlekiem, herbate z mlekiem jak oczywiście mleko nie szkodzi Rozalce, soki piłam też ale nie z cytrusów bo moga uczulać i z pestkowych owoców też nie polecają :)

aha sliczne masz suwaczki monisia ale masz haslo i nie moge obejrzeć Twoich panienek ;(

jestem po wizytce.

a więc (wiem, że tak się nie zaczyna hihihi ale co tam ) :
1. szyjka 2 cm, niewielkie rozwarcie się zrobiło
2. mała ma prawie 3 kg, wg usg z 2 pomiarów wychodzi 37 tydzień (a jutro pełne 34), ale się nie sugeruje usg, trza to wypośrodkować.
3. KTG ok, choć mała nie chciała się zbytnio ruszać, chyba mój spacerek ją ululał kolejne KTG 4 lipca.
4. 8 lipca mam odstawić fenoterol, kolejna wizytka 11 lipca.
ogólnie jestem zadowolona, nie stresuje się ta szyjką. Ważne, że prawie skończyłam ten 34 tydzień. Niech się dzieje co chce, aa paciorkowca nie mam, a ta moja cholerna bakteria nadal jest .

ahaa jak dotrwam do wizyty 25 lipca to ustalimy termin cesarki.

Maran Monisia ma takie śliczne suwaczki jak ty :-) baaardzo mi się podobają :-) oba-znaczy 4. Tylko faktycznie szkoda, ze zdjątek nie oglądniemy :-(

MŁODAM - super wiesci!!!!!
A to hasło to mam nadzieje mozna usunac - nie wiedziałam ze jak zrobie to sie nie obejrzy - myslałam ze trzeba hasło:zawstydzona/y::-p
Dobra hasła usuniete, ale zdjecia tylko te 2 mam...postaram sie cos wrzucic....narazie Zuzu moze wrzuce jeszcze z komunii mojej chrzestnicy!!!!

Ostatnia edycja:
Mlodam fajnie, ze mała już taka duża i, ze będziesz mieć cc a moze ty szybciej zaszłaś. Szyjką się nie martw. Wytrzymasz spokojnie jeszcze z 2 tyg a sterydy na płucka juz brałaś.
monisia, maran będę do was po przepisy pukać dobrze miec koleżanki na topie
majqa kurcze powinnas miec wiecej czasu dla siebie.

Wszystkie małosolne i wyżarli
Przespałam pół dnia dziś, chyba będe w nocy rodzić bo co nudzić się mam:-D

reklama
Do góry