reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Hej kochane ja tylko wpadam napisac, ze u mnie cisz nic się nie dzieje, nie mam nawet skurczy BH, wyciszyło się na dobre. Boli mnie trochę krocze i to wszystko. Cały weekend chcemy spędzić w ruchu i zrobić rzeczy , których później długo nie zrobimy wiec będzie mnie nie wiele. Pozwoli mi to tez przetrwać te cholerne czekanie. Żołądek mi dokucza i wróciły poranne mdłości a wymiotowanie z tak duzym brzuchem to udręka, zwłaszca, zę to po prostu szarpania bo mdli mnie zanim jeszcze dobrze oczy otworzę, na głodniaka. No mam nadzieję, ze szybko się akcja rozwinie. Buziaki

reklama
hej :)
Dziekuje Wam za odpowiedzi..
Dzisiaj byla u mnie wizytorka i tez mi polecila ten in... cos tam, pojde popoludniu i zakupie :)
Nie wiem jak mam Malca nauczyc spac w lozeczku, jak go tylko odkladam to zaczyna plakac, probuje 2-3 razy i biore go do lozka :( ehh... jak myslicie, moze po prostu on potrzebuje bliskosci i przynajmniej narazie powinien spac z nami?
Dzisiaj wyciagnelam go w foteliku na balkon, bo chcialam powiesic pranie, to zaczal tak przerazliwie plakac, ze go zabralam... sama nie wiem co mu sie dzieje...

pozdrawiam..

create wczoraj oglądaliśmy film o pielęgnacji noworodka i tam podali jako recepte na płacz w łóżeczki położenie maluszkowi mamy koszulki oczywiście chodzonej, możesz mleczkiem na nia kapnąć. Ja też miałam z Mackiem z tym problem i sporo czasu minęło zanim go nauczyłam spac w łóżeczku.
Majqa oby juz bo mam tak spalony przełyk i gardło od zgagi i wymiotóe , ze boli mnie cały czas a nawet czuję krew w ustach. Na razie niestety żadnych oznak. Mogłam wtedy nie iśc do tego szpitala.....

wisienka :* rozkreci sie zobaczysz... ale wiem jak to denerwuje jak człowiek czeka a tu cisza... sama miałam oba porody po terminie wiec wiem o co chodzi... ale nie stresuj sie bo i tak to nic nie da... pij maalox na zgage - ja piłam do samego porodu po kilka razy dziennie i później to juz nawet łyżka nie odmierzalam tylko z butelki łyczka dawalam i buteleczke zawsze przy sobie nosiłam bo mnie zgaga męczyła całe ciąze tak jak i Ciebie...
createdbylove Twój jest jeszcze Malutki i do tego ma kolki wiec nie dziw sie, że chce do mamy wszak u niej najbezpieczniej... najgorsze pierwsze 6 tygodni wiec daj mu ten czas z Tobą... Maja mi tez tak plakała na poczatku a później sie wszystko umormowalo... Ja ja nauczyłam spać we wlasnym łóżeczku i zasypiać samej dopiero po 3 miesiącach bo uważam, że te pierwsze 3 miesiące to taki "4 trymestr ciązy ale już po drugiej stronie" gdyż Dzieciaczek ma duzo stresów związanych z przystosowaniem sie do życia po drugiej stronie brzuszka wiec trzeba mu w tym jak najwiecej pomóc, wspierac go i tulić kiedy potrzebuje i ile potrzebuje a po tym czasie Maluszek jest już bardziej dojrzały i można go nauczyć "troszke samodzielności" by sazypiał sam w swoim łóżeczku. No i moja Maja własnie tak zasypia a nauczyła sie w sumie w dwa dni, tylko jak we wszystkim potrzebna jest konsekwencja i cierpliwość rodziców a wszystko da sie zrobić bo takie Małe dziecko szybko sie przestawia :) a odnośnie kolek sprobowalaś wyeliminować mleko i jego pochodne?? To naprawde skutkuje wiec spróbuj, wiem ze połozne na wyspach uważaja, że "nie trzeba" bo trzeba jeść wszystko tak jak przed porodem, ale po co ma sie Maluszek męczyc... jak skonczy te magiczne 3 miesiące to wowczas możesz spowrotem z mlekiem spróbować i może akurat już bedzie dobrze :) powodzenie zycze i cierpliwości... :)

Wisieńka - oby się szybciutko rozkręciło i poszło jak z płatka! :-*

Created - ja nie jestem doświadczona, ale zobaczysz, że mały się nauczy spać w łóżeczku, tylko trzeba konsekwencji. Ale z tym jeszcze nie ma u Was pośpiechu, tak mi się wydaje, bo on jest jeszcze maluśki. Trzymam kciuki!

Maran - dziękuję, ze piszesz te wszystkie cenne rady, bo dzięki nim my wszystkie się bardzo wiele uczymy! :-*

Majqa - dużo zdróweczka dla córeczki!

A ja przespałam dziś 5 h w ciągu dnia! :szok: Strasznie mnie nadal boli kark, a od tego głowa pęka... :sad: Położyłam się na chwilkę, a przespałam 5 h...

Miłego wieczorku! :happy:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam nadziej ze mnie jeszcze pamietacie. Wracam na BB. Teraz znowu nie jestem w domu ale w Darwin bo S ma tutaj robote na 3 tyg wiec zabralam mala i polecialysmy z nim :)
Nawet nie nadrabiam tym bardziej ze mam tutaj felernego neta. Wszystkie Was sciskam mocno i piszcie co tam u Was nowego :) Moge poprosic o jakis skrot??? :***
308vfbq.jpg

2pzjxhi.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej :)
Wisienka - Badz spokojna, juz niedlugo bedziesz miala Dzidzie przy sobie :)
Maran-atha - No sprobuje.. ale wczoraj jadlam budyn i nie mial w nocy kolki, cudownie przespal prawie cala.. takze to raczej nie przez nabial..
Co do spania, to rzeczywiscie, poczekam, nie bede go podwojnie stresowac.
Majqa - Mam nadzieje, ze coreczka juz wyzdrowiala
Mary-beth - Wiem co to znaczy spac w ciazy, ja potrafilam tylko 5h na dobe nie spac hhehe :D
Jaewa - Nie wiem jak mozna skrocic.. hehe:) Sliczna ta Twoja Krolewna, jaka juz duza ;)

Milego weekendu, pozdrawiam Was :*

Hello!

Created - ja właśnie staram się wykorzystać to, ze mogę spać. :happy:

Jaewa - śliczna Twoja mała! :-)

Wisieńka - jak tam u Ciebie?

My zaraz jedziemy do miasta w poszukiwaniu mebli antycznych, do IKEI, no i na małe zakupki do centrum handlowego. Może coś upoluję dla malutkiej! :happy::happy::rofl2::rofl2: Słonko świeci, wiec zaliczymy też spacer. Miłego dnia!

reklama
Hej :)

Izabelka już zdrowa :) Ale naal muszę jej leki podawać - do poniedziałku

Niestety Maruś ma kolki :( Mało co spi w dzień, nie mam za bardzo możliwości nic zrobić ... Teraz zasnął więc wpadłam tu na chwilkę i uciekam myć podłogi i prasować

Do góry