reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
Ja wróciłam dopiero do domku i kładę się spac ale jeszcze wam napiszę co u ginka. A więc u gina żadnych rewelacji. Szyjka zgładzona, rozwarcia praktycznie żadnego, czop częściowo odszedł... i to tyle. Mam czekać na skurcze a jakby nic sie nie działo umówiłam się z nim na wizytę 7 lipca. Paciorkowcem się nie przejął wcale, powiedział o antybiotyku przy porodzie. Wytłumaczył jak mają wyglądać skurcze porodowe, kiedy mam jechac do szpitala, pogadał o rozwieraniu się szyjki i o tym jakie wtedy mogą wystąpic objawy, czyli o plamieniach, brudzeniach, lekkim krwawieniu.
W sumie spodziewałam się, ze coś więcej mi się na zaplaeczu zadziało i jestem rozczarowana. Trudno będę piła tą herbatkę z liści malin i łykała wiesiołka mimo zgagi a Polowi nie odpuszczę....

wisienka będzie dobrze :) zlapie Cie z nienacka, nawet sie nie spodziejesz i sie zacznie :) jeszcze nie ma lipca a Ty na lipiec masz termin wiec duży spokój :) pij herbatke z liści malin, łykaj wiesiołka hehehe no i Polowi nie odpuszczaj bo po porodzie nie będzie sposobności przez co najmniej 6 tygodni wiec trzeba teraz korzystać :*

Cześć babeczki!

Ja wlatuję się przywitać, już jestem w domku po krótkim pobycie w PL. Ehh, nie ma to jak w domku, a Wrocław bije na głowę Warszawę!!! :tak::tak: Dużo bardziej nam się podobało we Wrocku rok temu, niż teraz w stolicy!
Doczytam i popiszę więcej po USG, które mam na 13. :happy2::happy2::happy2::happy2: Doczytałam, że mamy kolejnego bobaska!

Monia - wielkie gratulacje!!! Dużo zdróweczka dla Was!

Marry małpiszonie miałas dac znac jak będziesz we Wro, fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Maran dokładnie tak robię, dziś latam do kibelka co chwilę, moze organizm się oczyszcza...
A jak wasze ząbkowanie????

A to nasz wózek. Po głębszym przemysleniu sprawy wybraliśmy wersję , która spełniała 99% naszych warunków a cena śmieszna.I tak szczerze to nie ma róznicy w jakości w stosunku do drogich wózków.
wózek ma
1. Składaną na płasko gondolkę z wersją kołyski
2. Gondolka w środku 80 cm
3. plecki w gondolce się podnoszą
4. dwa rodzaje wyściólki do gondolki od środka, dwa rodzaje materacyka wersja zimowa-polar i letnia - płótno
5. budka składa się cicho
6. koła pompowane, amortyzatory z regulacją twardości, przednie skrętne z możliwością blokowania, duży kosz na zakupy, torba z przewijakiem, folia, moskitiera, pokrowiec na nózki, skórzana regulowana rączka
7. Spacerówka z pasami i wersją kołyski, kilka stopni regulacji, budka, pokrowiec na nózki,regulowany podnózek
8. fotelik z atestem, wersja kołyski, pasy , wkłądka dla noworodka
9. Materiał taki jak w większości wózków, hamulec jedną nogą , łatwo się składa naciska się guzik, montaż tych fotelików, gondoli i spacerówki na stelaz w systemie klik-klik, waga jak większośc około 14 kg z gondola, łatwo ściągają się koła i po złożeniu zajmuje niewiele miejsca
10. cena 975 zł z przesyłką, polski producent Przemko

Wózek prowadzi się łatwo nie jest sztywny, wygląda ładnie, dobrze odszyty, nic nie zgrzyta , nie skrzypi, gwarancja 24m i tak naprawdę okarze się w praniu co i jak. Duzo kolorów do wyboru a nasz wyglada tak:

Załączniki

• bbbbbbbbbb.jpg
    bbbbbbbbbb.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 49
  • aaaaaaa.jpg
    aaaaaaa.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
wisienka u mnie dokładnie tak było ;) wiec może porod już tuż tuż... a wózeczek fajniusi i kolor też mnie sie podoba :) no i trzymam && za rozwuj akcji :)
mary a kto tam u Ciebie mieszka?? Już wiecie?? Okazało co kryje między nóżkami? Obstawiam babeczke, ale u mnie intuicja zawodzi hehehe bo za kazdym razem bedąc w ciązy myslalam, że bedzie chłop :p

Witam się ponownie!

My już po USG - najprawdopodobniej będziemy mieć córeńkę! :-):-):-):-):-) Jesteśmy przeszczęśliwi, M. pęka z dumy, rodzina poinformowana i szczęśliwa! :happy::wink::yes:

Marry małpiszonie miałas dac znac jak będziesz we Wro, fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Maran dokładnie tak robię, dziś latam do kibelka co chwilę, moze organizm się oczyszcza...
A jak wasze ząbkowanie????

Wisieńka - kochana, my teraz byliśmy w Warszawie, a nie we Wrocku - oczywiście, ze dam znać, jak się znów do Wrocka wybierzemy! :yes: Warszawa - straszna lipa, Wrocek jest dużo piękniejszy, ciekawszy! :tak::tak: Mój M. ma wielką chęć tam wrócić, więc na pewno my musimy się znów spotkać! :-):-) A jak Twoje samopoczucie?

mary a kto tam u Ciebie mieszka?? Już wiecie?? Okazało co kryje między nóżkami? Obstawiam babeczke, ale u mnie intuicja zawodzi hehehe bo za kazdym razem bedąc w ciązy myslalam, że bedzie chłop :p

Maran - hej, kochana! Przeczucie Cię nie zawiodło! :-):wink: Będzie córeczka - położna była niemal pewna. A i nas naszło ostatnio takowe przeczucie. :-)

No, a ja chyba zaczęłam czuć ruchy!!! :-):-):-):yes: Właśnie siedzę i do Was klikam i czuję, jak mi się malutka wierci! :-D Niesamowite! A dziś na USG leżała z rączkami nad główką i nóżką na nóżkę! :-D:laugh2::laugh2: Cudne widoki! No i rośnie zdrowo. Termin na 24.11. potwierdzony.

Teraz brykam coś wszamać i walczyć z bólem i zesztywnieniem karku - obudziłam się dziś o 5.00 z okropnym bólem karku i już nie mogłam spać! :-( Teraz głowa mi pęka od tego! :frown: Oczywiście jestem podekscytowana dzisiejszymi wydarzeniami i szczęśliwa, ale teraz jak siadłam, to strasznie mnie boli i beczeć mi się chce...

Witajcie :)

mary - gratuluję córeczki :)
wisieńka - fajny wózio :tak:

U nas trochę lepiej ale nadal Izę boli brzuch i głowa. Biegunkę ma ale może 2 - 3 kupy na dzień. Może jutro już będzie ok.

reklama
hej :)

Marybeth - Gratuluje coreczki :))
Wisienka - Wozio sliczny, taki jasny kolorek, gdyby nie to, ze mieszkam w UK, tez bym taki wybrala, a mam srebrno szary z pomaranczowym paskiem, wygladem baaardzo i opcjami baardzo podobny do Twojego :)
Majqa - Dobrze, ze coreczka zdrowieje..

U nas po staremu.. dzisiaj pierwsza noc sami jestesmy, D poszedl do pracy :(
Mam nadzieje, ze jakos to bedzie..
Kapiel dzisiaj byla cudowna, bez zadnego placzu, az nie chce zapeszac.
A teraz spi, jak zwykle po kapieli 3 godzinki :)

Pozdrowienia :))))

A oto moj Gosciu z dzisiaj :)
SAM_0589.jpg

Do góry