reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
Jeszcze nie pojechałam... teraz są co 10 min znowu ale dłuższe i zaczynają porządniej boleć...
Narazie wysłałam męża do pracy (do domu ma 5 min jakby co) i czekam dalej. Najważniejsze że są a prędzej czy później się może uregulują... Narazie czekam:)

hej

ja dziś pospałam do 8 :szok: teraz już prawie po śniadanku. w nocy to myślałam, że nie wstanę do WC, tak mnie boli jakby pachwina po lewej stronie, jakoś doszłam i po wyjściu o niebo lepiej ;-) chyba młoda mnie nieźle tam gniecie...

moniawysłałam CI nr tel. Jak tam sytuacja się rozwija? :-)

Nika to Twój chłopczyk starszy i mniejszy... to z mojej babka chyba niezła rośnie ;-)
Meryudanego odpoczynku :-) samopoczucie dobre :-)

Wisienka może wlecisz i do mnie ;-) Laskaaaaa zdjęciaaaaaaaaaaaa ja tu czekam od wczoraj!!!

Ostatnia edycja:
Monia zaciskam &&&&&&

a my po szczepieniu... ufff...
Biedactwo tak mi się zaniósł, że szok, na szczęście po paru sekundach się uspokoił choć nie wyobrażam sobie jakby miał mieć 3 wkłucia
no.gif

w domciu już gorzej
unhappy.gif
Bidulek strasznie był marudny, wróciliśmy ok 16, zasnął o 17:30 spał zaledwie godzinkę, potem zasnął znów na chwilkę po jedzonku, ale jak Go odłożyłam do łóżeczka, to się obudził i pakuniał
unhappy.gif

przed 20 wzięłam Go na rękach uspałam i tak sobie na nich spał do po 22, po 23 skończyliśmy wieczorne "rytuały" i Niuniuś wstał przed 6
yes2.gif

no i odrobinkę nóżka po wkłuciu Mu spuchła, ale już teraz opuchlizny nie ma na szczęście...

Co do wysypki, to lekarz powiedział, że nie można od razu stwierdzić czy to uczulenie... bo może to być rumień noworodkowy no i mam obserwować
yes2.gif

a i co w ogóle mi powiedział, żebym do prania nie dodawała płynu do płukania- wystarczy sam proszek, a płyn, to dodatkowa niepotrzebna chemia

co do ulewania i wymiotów, to skoro Mikołaj przybiera prawidłowo na wadze, to nie mam się czym martwić
yes2.gif

no i Brzdąc waży 4560 i na ich miarce ma 55 cm
yes2.gif

Ostatnia edycja:
Dzień doberek!!!

MONIA trzymam mocno kciuki za rozwój akcji&&&&&&&&&&... I żebyś się szybko przywitała ze swoją Królewną!!!

WISIENKA dajesz czadu:tak::tak: To oznaka że poród niedługo:-)

MAJQA a Ty jak się czujesz?

MLODAM ale sama pisałaś że Twoja córa może być dwa tyg starsza;-);-) Mój Młody rośnie prawidłowo do wieku ciąży i najwyżej dobije do 3300 - 3500... Co mi bardzo odpowiada;-)

EWCIA dzielny Mikoś!!! I rośnie jak na drożdżach:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Ewcia dobrze, że to szczepienie masz za sobą, ja to nie wiem jak to przeżyję... jak będę miałą możliwość to K wyślę. To większy stres dla rodzica niż dziecka chyba.

Nika tak sobie z tą wielkością i wagą zartuję ;-) zresztą to liczenie wg usg wagi nie zawsze jest miarodajne, czasem są spore rozbieżności. Cieszę się że wszsytko dobrze z małym :-)

Jeszcze w domu:((
Zaczyna to już być wkurzające... Skurcze między 5 a 15 min i już coraz bardziej bolą... i są coraz dłuższe...
chyba zacznę łazić w kółko po domu, może coś się ruszy... Dzis piątek a ja mam ok 30 min drogi do szpitala i nie uśmiecha mi siępotem w korkach jechać.... Ehh uparte to moje małe...

Przepraszam że srednio poodpisuję:( ale nie bardzo mogę się skupić...

Ewcia dobrze że już po szczepieniu:) Ja też myślę że to większy stres dla rodziców niż dla dziecka... Ciekawe jak to u nas będzie... Ależ Mikoś Wam ładnie rośnie:))

Nika super że wszysko ok:) moja siostra miała tak podobnie jak ty a potem przy porodzie się okazało że mały prawie 4 kg ważył:) Tak więc dzieciaczki czasem nas zadziwiają))

nika - dziękuję, bardzo dobrze się czuję prawdę powiedziawszy. Robię wszystko i daję rady co mnie cieszy. Mały jest cudny i grzeczny jak Aniołek :)

Co do pomiarów usg i wielkości brzucha to powiem Wam, że to pic na wodę. Z usg wyszło, że Maruś będzie ważył ok. 3400 i po wielkości brzucha jest to miarodajny wynik. Lekarz, który był przy porodzie stwierdził, że będzie małe dziecko bo mam mały brzuch ... i co? Maruś ważył 4150 ... Także tym sie dziewczyny naprawdę nie sugerujcie.

monia
- nadal zaciskam &&&&&

reklama
hej :)
Monia - Spokojnie, wiem, ze ciezko oto kiedy juz sa skurcze, ale dasz rade i bedziesz jeszcze dzisiaj Malucha sciskala :))
Majqa - Dobrze, ze Marus rosnie :)
Ewcia - Oj mnie tez czekaja szczepienia az strach sie bac :D a tym bardziej ze 2 razy mial pobierana krew z pietki to wiem co bylo..
Wisienka - Mysle, ze musisz sie szykowac, bo ja tez tak mialam :p
Trzymam kciuki za wszystkie Ciezarowki :))))

Ostatnia edycja:
Do góry