reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Monia mnie mały dziś o 5 obudził do 5:30 polezałam w łóżku i na tym koniec leniuchowania ;-) to sobie zrób dziś dzien laby ja jak w niedziele długo spałam to też miałam lenia że w domu nic nie zrobiłam tylko na ktg i zakupy z mamą i babcią pojechałam ;-) - niedziela to nasz taki babski dzien ;-) hahaha wypuszczamy sie w markety bez chłopów ;-) średnia rozrywka ale zawsze ;-)
ale po zakupach obowiązkowo są lody albo ciacho ;-)

Wisienka nie wiem co Ci poradzić powiedz teraz ginowi co przeczytałaś i zobaczymy co on na to i jakich użyje argumentów , a co do herbatki to pije ale sporadycznie raz wypije a raz nie ujdzie nawet w smaku a pierwszą to sobie miodem posłodziłam ;-) ale taka też wypiłam ;-) nie ma tragedii ;-)

dobra ide myć kibelek zanim sie drugie pranie skończy ;-)

Monisia jak tam Twoje skurcze ????????????????????

reklama
hej..
Przepraszam, że dzisiaj Wam nie odpiszę, ale czuję się okropnie :/
Oprócz tego, że mnie mdli, nie mogę jeść, bo mi normalnie jedzenie puchnie w ustach (Przynajmniej tak czuję), wszystko mi brzydko pachnie, jak na początku ciąży..
Mam jakieś wrażliwe sutki i piersi (sama nie wiem czemu) i w ogóle urosły jakoś ;>
No i chyba zaczął naprawdę odchodzić mi czop, takie galaretkowate, przezroczyste blee...
Ból brzucha jak na okres normalnie, tylko polewanie go wodą pomaga i lekkie skurcze..

Chyba zbliżam się do finishu.....

Marylka ty pij więcej kochana to ułatwia poród.
create hoho to się dzieje. Trzymam kciuki i dawaj znac koniecznie na bieżąco.A masz do kogoś kontakt tel. Może choć jednego smska wyslesz???

hej..
Przepraszam, że dzisiaj Wam nie odpiszę, ale czuję się okropnie :/
Oprócz tego, że mnie mdli, nie mogę jeść, bo mi normalnie jedzenie puchnie w ustach (Przynajmniej tak czuję), wszystko mi brzydko pachnie, jak na początku ciąży..
Mam jakieś wrażliwe sutki i piersi (sama nie wiem czemu) i w ogóle urosły jakoś ;>
No i chyba zaczął naprawdę odchodzić mi czop, takie galaretkowate, przezroczyste blee...
Ból brzucha jak na okres normalnie, tylko polewanie go wodą pomaga i lekkie skurcze..

Chyba zbliżam się do finishu.....
to samo chciałam napisac że tym razem to już chyba finiszujesz ;-) trzymam kochana kciuki żebyś szybko urodziła !!!!!!!!!!

Marylka ty pij więcej kochana to ułatwia poród.
create hoho to się dzieje. Trzymam kciuki i dawaj znac koniecznie na bieżąco.A masz do kogoś kontakt tel. Może choć jednego smska wyslesz???
oki obiecuje poprawe ;-) no i zapomniała m wcześniej napisac że współczuje przymusowego kiszenia sie w domu , bidulka

Hej, hej!!!!
CREATED - no kochana &&&&&&&&&&&&&&& za szybki wyjazd na porodówke:tak:Rozwiazuj ten worek, bo my tu rodzic chcemy w końcu!!!!!:-D
MARYLKA - skurcze dzis znów atakuja i znów zauwazyłam na wkladce sluz, ale taki kremowy, wiec to chyba jeszcze nie czop????
Pazurki u nózek zrobione na glanc, wiec na porodówke moge smigac bez wstydu hihihi:-D

dzięki dziewczyny

Iza śpi już ok 3 godz. Nie wymiotuje póki co a wypiła szklankę herbaty i zjała coś lekkiego. Może będzie już lepiej. Boję się bo mnie lekkie skurcze łapią a nie chciałabym wylądować na porodówce ze świadomością, że w domu chore dzieci...

created
- no to pewno to zatem &&&&&&&&&&&& za szybki i w miare bezbolesny finał

Witam truskawkowo ...

dostałam od M na imieninki wieeeelką torbę pysznych truskaweczek .. i już prawie jej nie ma :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Wisieńka, pogadaj spokojnie z ginem o porodzie ... znam dziewczyny, które pierwsze miały cc a potem rodziły SN bez żadnych problemów ... ja bym chyba ufała swojemu lekarzowi a nie publikacjom :tak:

a mnie nie było, bo miałam rano wycieczkę do szpitala ;-)niestety tylko na KTG :dry: po piątkowym braku ruchów kazali mi przyjechać na kontrolę po weekendzie ... dziś już na szczęście zapis idealny ... no może poza tym, że pojawił się na nim AŻ jeden skurcz o imponującej sile 20% :baffled: załamka !!!

a tak w temacie skurczy porodowych, to ja jestem kompletnie zielona ... pierwszy poród miałam wywoływany, więc dalej nie mam pojęcia po czym poznać, że już się zaczęło ...
z jednej strony chciałabym jak najdłużej zostać w domu, jak Marta, ale pierwszy poród poszedł tak szybko, że strach czekać ...

Created, no nareszcie :-p rozwiązuj ten worek, bo my już tu mamy dość czekania ;-)
Majqa, zdrówka dla dzieciaczków !!! i nie martw się na zapas ... nawet jeśli wylądujesz na porodówce, M na pewno sobie poradzi :tak:

Marcepanku ... tak strasznie mi przykro kochana :-:)-:)-( tulam z całych sił i mam nadzieję, że jakoś się trzymasz ......

reklama
Jol ja tez truskaweczki wcinam od rana, teraz koktajl właśnie sobie zrobiłam))) Gina zapytam oczywiście. Z tymi porodami po CC to jest tak, ze te poprzeczne robią juz od lat a ja jestem z pionowym dinozaur i te pionowe są niebezpieczne. No zobaczymy
majqa to ciepłe mysli dla córeczek i żadnych chorób cobys spokojnie urodziła i z maluszkiem do zdrowego domku wróciła
monisia u mnie tego czopa w poprzedniej ciązy w ogóle nie było i ja sie nie znam na tym kompletnie

Do góry