reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Jej dziewczyny monisia, majka, create jak was czytam to az nogami przebieram z niecierpliwości żebym ja tez juz była tuż tuż
monsia u mnie mdłości tez się nasiliły. A przed chwilą rąbnełam pawia ja się patrzy.
maran sliczne księżniczki twoje. I masz rację kliny
jos to dobrze, ze nie masz mdłości, chociaz osłabienie tez daje się we znaki
create a te korzonki to faktycznie może już skurcze
Maggy piekny kawaler rośnie a jak tam z karmieniem???
Jaewa daj znac jak pierwsze dni w domku.
Marylka ty się nie leń już na leżaku , ty pisz dziennik" ostatnie dni przed porodem "a potem mi wysyłaj

My zakupilismy wczoraj w Ikea białe mebeli dla Emisi. Takie delikatne komody i półki.I dodatki amarantowe i pudrowy róz. Te tuby wiszące na zabawki, pudełka z materiału na drobiazgi, kocyki, poduszki. Kupilismy też biała lampe a ja kupię w bijou brigitte takie kolorowe motylki i je poprzyklejam. Dzięki temu lampa będzie kosztowała 50 a nie 150 zł.
Jeszcze musze firankę kupić i naklejki na ściany.

Ja myślałam o Polskich kosmetykach ale nie wiem jeszcze jakiej firmy kupię. Mamy dostać zestaw w szkole rodzenia, taki startowy no i drugi dają w szpitalu " Skarb matki" to na razie nie kupię.

reklama
wisienka : hej :))))))))
jej... pieknie opisalas ten pokoik i sprzety... koniecznie musisz pokazac efekt koncowy bo bardzo ciekawie i szykownie sie zapowiada :)

Witam :-)

ja dziś wpadłam w wir przygotowań ;-) właśnie kończę prasować wielką stertę mini-ciuszków, po południu sprzedaję małą babci na spacer i wrzucam na jedną półkę to, co ma iść do torby :tak:

co prawda byłam w piątek na wizycie i na szybki poród raczej się nie zanosi ... ale wolę mieć wszystko w jednym miejscu ...
wizyta OK, wyniki dobre no i wszystko jeszcze pozamykane ... ale to w sumie dobrze, bo mała jest drobniutka i ma aktualnie jakieś 2200, więc niech sobie jeszcze trochę podrośnie ;-) ostatecznie jeszcze te 3-4 tyg mogę z brzuchem pochodzić :-p

Maran, śliczne te Twoje córy !!!
Created, Monisia, piękne brzuchole !!!!!!!!!
też muszę uwiecznić swojego mikrusa, póki jeszcze jest ;-)

co do kosmetyków, to ja kupuję tylko Oilatum i mydełko Bambino do kąpieli :tak: maść do pupki mam robioną z apteki ... przy Zuzu nic więcej nie używaliśmy i teraz też nie będziemy ... nawet chusteczek nawilżanych nie kupuję - Zuzu miała po nich zaczerwieniona pupę, więc zastąpiliśmy dużymi płatkami kosmetycznymi i ciepłą wodą ;-)
pieluchy mam Pampki :tak: Zuzu na początku Huggisy uczuliły :dry: teraz już jej wszystko jedno, ale z małą wolę nie ryzykować...

johnsona odradzam sprawdzone na dwójce dzieci i na mnie...niestety kosmetyki tej firmy uczulają strasznie często dużo bardziej niż inne... u mnie w domu rewelacyjnie się sprawdzają z Nivea Maciusia nimi pielęgnuje od drugiego miesiąca życia do dziś i teraz jeszcze Nikola ich używa no i ja ;-) bo mam mega wrażliwą skórę :-(
created w Bootsie jest z Aventa taki płyn do kąpieli 2w1 bo tak to niestety w UK Johnson's króluje możesz spróbować może akurat twoja dzidzia nie będzie uczulona na to. Chyba ,że spróbujesz zieloną serie Johnsona rzadziej uczula i ładnie pachnie ;-)

A tak w ogóle śliczne macie brzuszki :-)
Ja chora ciąg dalszy bo przepięknie rozwinęło mi się to w zapalenie oskrzeli ,że noce są dla mnie najgorsze bo duszę się na żywca :-( i ta temp ,ale najgorsze mam za sobą już nie po 40'C tylko 39max.

Created a tu linki dla Ciebie ;-)
Avent Baby Body and hair wash - 400ml - Boots
Johnsons Baby Soothing Naturals Bath - 400ml - Boots
No i wyjątkowo ten płyn jest dobry :
Johnsons® Baby Softwash Extra Care 400ml - Boots

Chyba najgorszym ich produktem jest oliwka niestety po której wychodzi czerwona swędząca wysypka :/

monisia tak niestety bywa ...więc dooopka do góry leżeć z nogami wyżej i nic nie robić ;-)
wisienko mmmmmmmm trafiłaś w mój gust z wystrojem dla Emi :-) Choć ja teraz jestem na męskim etapie meblowania :-) mój T stwierdził ,że kupimy małemu łóżko samochód a ja teraz myślę co dobrać by ładnie się w całość złożyło ...
Jol to już prawie meta u Ciebie jejuś jak ten czas leci :-)

Dziewczyny rozpakowujcie się powoli :-) brak mi małych dzidziolków he he bo moja Niunia to już duża panna jutro dwa miesiące skończy.
A mój T namawia mnie na trzecie ...

dziekuje dziewczyny za miłe słowa :)
created ja sobie sprowadziłam z Polski Nivea Baby i Bambino, sa sklepy internetowe, które wysyłaja za granice wiec spróbuj jak coś :) aha no i u nas sa też polskie sklepy w których mozna trafic kosmetyki dla dzieci własnie nivea baby i bambino :) chyba ludzie najlepiej do niech przekonani bo nawet tutaj mają wziecie wśród Polaków :)

ale brszuszki macie fajniutkie :) ja już zapomniałam jak to jest taki brzuszek :) a zawartość jaka cudowna mrrrr...

maran przypomniałaś mi o sobie ;-) No właśnie jakie te Twoje córcie śliczne i Maja to już duża dziewczynka i to chyba równo miesiąc starsza od mojej panny :-) A w ogóle strasznie podoba mi się imię Maja jak wybieraliśmy imię dla Misi miałam dylemat Bo Nikola i Maja podobają mi się niemal tak samo :-)

Jos jak już wszystko skonczymy wstawię fotki i zobaczycie. Jeszcze sporo przed nami jednak pracy. Pol ma teraz popołudniówki i raczej mało wykona. Ma też 4 tyg pod rząd zajęcia na uczelni. Mam nadzieję jednak, ze po troszku do konca maja pokonczymy:-)
Marcepanku chłopięcy tez meblowałam niedawno, dla dużego chłopca:-DMeble śliwa walis, ściany w kolorku melona, ale bardziej ecri niz żółty i mocno limonkowe dodatki. Lampka na biurko, obicie krzesła, pled, poduszki i buteli ze szkła zielonego, no i doniczki z kaktusami. AAAAAA i zdrówka rzycze.

Dziewczyny a co słyszałyście o Ziajce?? Widziałąm dużo tych kosmetyków dla dzidziusiów w Super Farmie i są tanie.

reklama
Jos jak już wszystko skonczymy wstawię fotki i zobaczycie. Jeszcze sporo przed nami jednak pracy. Pol ma teraz popołudniówki i raczej mało wykona. Ma też 4 tyg pod rząd zajęcia na uczelni. Mam nadzieję jednak, ze po troszku do konca maja pokonczymy:-)
Marcepanku chłopięcy tez meblowałam niedawno, dla dużego chłopca:-DMeble śliwa walis, ściany w kolorku melona, ale bardziej ecri niz żółty i mocno limonkowe dodatki. Lampka na biurko, obicie krzesła, pled, poduszki i buteli ze szkła zielonego, no i doniczki z kaktusami. AAAAAA i zdrówka rzycze.

Dziewczyny a co słyszałyście o Ziajce?? Widziałąm dużo tych kosmetyków dla dzidziusiów w Super Farmie i są tanie.
Dorotko, Ziajka tez dobra:tak:
A ja juz skonczyłam prasowanie - szkoda tylko, ze jako inteligentna blondynka skapłam sie w połowie prasowania ze sobie moge opuscic prasowalnice i prasowac na siedzaco:zawstydzona/y::szok::cool2:

Do góry