reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

witajcie :)
Krzysia ja tez zawsze wygladam postu od Ciebie, że wreszcie sie udało... no i myśle o Tobie ciepło...
Marylka wyspana... hehehe... dobre... ja sie chyba dopiero wyspie jak dzieci pójdą do szkoły ale nie narzekam, nie jest źle, Maja w nocy zjada i zasypia od razu a nawet na śpiąco zjada wiec super, w ogóle nie trzeba w nocy nic jej uspokajać, tylko nad ranem ok. 3-4 zmieniam jej pieluche i zasypia znowu, teraz juz w nocy nie robi kup tak często jak wcześniej wiec nie trzeba za kazdym razem po 3 godzinach zmieniać pieluch no i w nocy mniej sika wiec jak nie zrobi kupy to zmianiam tylko raz w nocy i jest ok. a Ala co drugą noc sie w nocy podrze i ze 2 razy do niej wstaje i ide ją uspojajać, wiec Ala jest dla mnie bardziej uciązliwa niż Majeczka. Najgorzej jest jak sie obie zaczną drzeć, ale to w dzien, w nocy raczej spokój :) Maja już coraz fajniejsza jest no i rośnie jak na drożdżach, widać moje cyckowe mleko jej służy bo wazy już 7000g i mierzy 64cm a przy urodzeniu było 4150g i 52, wiec mi dziewczynka rosnie jak trzeba hehehe... do tego już bardzo społeczna jest :) ślicznie sie usmiecha do ludzi, lubi słuchać dzieciecych piosenek, zapodaje jej kołysanki do zasypiania... jest dobrze... Mówie Wam z drugim dzieckiem człwiek jest o wiele rzeczy mądrzejszy i ma duzo zdrowsze podejście do wszystkiego :) wiadomo nerwy też są jak sie 2 sztuki drą i nie wiadomo, które uspokajać ale nie jest źle :) wiec polecam różnice wieku 2 latka :)

sorbuś miłego wypoczynku dla Was :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mam doła.
Nikola wczoraj skończyła 7tygodni jedyny dobry news...a tak to mała jest mała i to dosłownie.
Waży 3kg700g przy czym jej waga urodzeniowa 2kg960g. Lekarka kazała definitywnie skończyć z piersią. Jest mi tak źle płakać mi się chce ,ale staram się panować nad sobą by dzieci nie czuły tych emocji. Mój T nie rozumie tego i mówi ,że co się stanie jak będzie jadła z butelki przecież to bez różnicy...A dla mnie jest to wielka różnica jest mi źle ,że nie mogę jej dać chociaż tyle. Wciąż walczę o pokarm już nawet zamówiłam w aptece jakieś granulki homeopatyczne na zwiększenie ilości pokarmu. Daje nam jeszcze tydzień i jeśli wciąż będzie tak przybierać na wadzę dopiero wtedy się poddam. Bo tak to wszystko z Nikusią ok tylko ,że właśnie taka drobna jest. Już nawet przystawiam ją co dwie godziny ,może to coś da...
Przepraszam dziewczyny ,że same negatywne rzeczy tu piszę ,ale muszę się komuś wyżalić bo w domu nie mam nawet z kim pogadać :-(

Sorbus-no widzisz...a tu dalej nic:sorry2::sorry2::sorry2:
rece opadają...:baffled:
przyjemności na wyjezdzie:tak:

Wisieńka- no mam nadzieje,ze w końcu i ja tu zawitam zanim wszystkie porodzicie:sorry2::blink:

Maran- dziekuje za Twoje ciepłe mysli i wsparcie...

a u Ciebie sytuacja sie w końcu dotrze..jak wszędzie..takie są trudy poczatków...
ale my dzielne baby i byle zmęczenie nas nie złamie:no::-)
sił kochana i cierpliwości..

Marcepanek- cóz mogę radzić -wiem jaki masz dylemat ,miałam to z Domisiem...decyzja należy do Ciebie-ja napiszę jedynie ,ze rozumiem Cie i tule-łatwo nie jest...a nie możesz mieszanego sposobu karmienia prowadzić-raz pierś raz butelka???

Witajcie kobitki
Marylka widze, ze energia wróciła:-Dja czekam na 36 tc i będe Pola meczyła 3 razy dziennie. Juz mam kurka sny erotyczne....a tu zakaz
Sorbuś miłego wyjazdu i relaxu
mama mam nadzieję, ze ty zapiszesz się tu nastepna
hahaha no my tam szalejemy moze nie 3 razy dziennie ale prawie codziennie ;-) i jest fajnie ;-)

witajcie :)
Krzysia ja tez zawsze wygladam postu od Ciebie, że wreszcie sie udało... no i myśle o Tobie ciepło...
Marylka wyspana... hehehe... dobre... ja sie chyba dopiero wyspie jak dzieci pójdą do szkoły ale nie narzekam, nie jest źle, Maja w nocy zjada i zasypia od razu a nawet na śpiąco zjada wiec super, w ogóle nie trzeba w nocy nic jej uspokajać, tylko nad ranem ok. 3-4 zmieniam jej pieluche i zasypia znowu, teraz juz w nocy nie robi kup tak często jak wcześniej wiec nie trzeba za kazdym razem po 3 godzinach zmieniać pieluch no i w nocy mniej sika wiec jak nie zrobi kupy to zmianiam tylko raz w nocy i jest ok. a Ala co drugą noc sie w nocy podrze i ze 2 razy do niej wstaje i ide ją uspojajać, wiec Ala jest dla mnie bardziej uciązliwa niż Majeczka. Najgorzej jest jak sie obie zaczną drzeć, ale to w dzien, w nocy raczej spokój :) Maja już coraz fajniejsza jest no i rośnie jak na drożdżach, widać moje cyckowe mleko jej służy bo wazy już 7000g i mierzy 64cm a przy urodzeniu było 4150g i 52, wiec mi dziewczynka rosnie jak trzeba hehehe... do tego już bardzo społeczna jest :) ślicznie sie usmiecha do ludzi, lubi słuchać dzieciecych piosenek, zapodaje jej kołysanki do zasypiania... jest dobrze... Mówie Wam z drugim dzieckiem człwiek jest o wiele rzeczy mądrzejszy i ma duzo zdrowsze podejście do wszystkiego :) wiadomo nerwy też są jak sie 2 sztuki drą i nie wiadomo, które uspokajać ale nie jest źle :) wiec polecam różnice wieku 2 latka :)

sorbuś miłego wypoczynku dla Was :)
no to faktycznie rośnie Ci dziewczyna jak na drożdżach ;-) i fajnie że jest spokojna a i Ala w końcu przestanie sie budzić nocami no i skoro Ty sobie dajesz rade z 2 i to tak dobrze to ja sobie tez poradze z jednym ;-)

Cześć dziewczyny.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mam doła.
Nikola wczoraj skończyła 7tygodni jedyny dobry news...a tak to mała jest mała i to dosłownie.
Waży 3kg700g przy czym jej waga urodzeniowa 2kg960g. Lekarka kazała definitywnie skończyć z piersią. Jest mi tak źle płakać mi się chce ,ale staram się panować nad sobą by dzieci nie czuły tych emocji. Mój T nie rozumie tego i mówi ,że co się stanie jak będzie jadła z butelki przecież to bez różnicy...A dla mnie jest to wielka różnica jest mi źle ,że nie mogę jej dać chociaż tyle. Wciąż walczę o pokarm już nawet zamówiłam w aptece jakieś granulki homeopatyczne na zwiększenie ilości pokarmu. Daje nam jeszcze tydzień i jeśli wciąż będzie tak przybierać na wadzę dopiero wtedy się poddam. Bo tak to wszystko z Nikusią ok tylko ,że właśnie taka drobna jest. Już nawet przystawiam ją co dwie godziny ,może to coś da...
Przepraszam dziewczyny ,że same negatywne rzeczy tu piszę ,ale muszę się komuś wyżalić bo w domu nie mam nawet z kim pogadać :-(
kochana tulam Cie mocno , a wiesz może malutka ma po Tobie przemiane ?? no może sie wdała w Ciebie i dlatego jest taka drobniutka ?? A na długość mała dużo urosła ?? bo jeśli nie urosła długa to może i waga jest prawidłowa do wzrostu - nie wiem czy wioesz o co mi chodzi ?? A T sie nie przejmuj faceci zawsze myślą inaczej niż my , zwłaszcza w takich sprawach cięzko im to pojąć

Mama dzięki * no mam nadzieje że i Tobie sie uda

Witam kochane!!!!
SORBUS - dziekuje kochana, wszystko u nas ok:tak:Udanego wypadu w góry...tak bardzo je kocham...ale w pazdzierniku tez je ujrze:tak:
KRZYSIENKO - buziaki kochana dla Ciebie:**** Ty wiesz ze masz tu zaklepane miejsce:tak:Wskakujesz zaraz po mnie:-D
MARCYS - tulam...Zycze spokoju i zdrówka!!!!
Mnie wczoraj tak kuło w prawym boku ze chodzic nie mogłam, jakby kolka....ale dzis na szczescie juz lepiej:tak:

Witam sie,

Malo sie udzielam bo zostaly mi 2 dni do cesarki i chce miec juz wszystko przygotowane. Dzisiaj zrobilam gar fasolki po bretonsku i bigosu zeby S mial jak bede w szpitalu.
Przepraszam ze tak tylko o sobie ale stres "przed" chyba daje znac o sobie.
Zycze Wam wszystkim Kochane milego weekendu :*

Witam kochane!!!
Zycze udanego długiego weekendu:tak:
EWCIA, JAEWA - trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&& i czekam na Wasze Słoneczka!!!!Wszystkiego dobrego!!!!!
MARYLKO - &&&&&&&&&&&& za wizyte!!!! Daj znac po!!!!
A my mamy jutro komunie mojej chrzestnicy,a 15go chrzestniaka mojego meza.....
BUZKA :***

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry