reklama
maryla86
Fanka BB :)
suuuupppeerrrrrrrrrrrrrrrrrrr ekstra ;-) a filmik cudowny ;-) wspaniałe wieści ;-)Hej kochane. A więc wróciłam przeszczęśliwa. Pomimo mojego nikłego przyrostu wagi Emilka rosnie dokładnie tak jak powinna. Wymiary, przepływy, narządy, wody wszystko w porządku. Termin wychodzi tak jak powinien czyli 9 lipca. Waga księzniczki 1240g. Mamy zdjęcia i filmik. Postaram się wrzucić do netu i wkleje link.
Iwonka Gratki
Marcepanek
Dziewczyny mam mega doła :-(
Odebrałam dziś wyniki morfologii bo lekarz zalecił zrobić by sprawdzić jak tam moja anemia..mam potworną anemie :-( HGB- Hemoglobina spadła mi z 8.9 g/dl na 5.6g/dl przy normie 12-16g/dl.
Mimo zażywania żelaza poziom spadł i dostałam od lekarza ultimatum mam przestać karmić piersią bo inaczej do szpitala mnie położy :-(
Dziewczyny pomocy powiedzcie ,że da się znaleźć inny sposób. Pije paskudny sok z buraków jem gotowane buraki jeszcze trochę i bułkę z burakiem będę jadała jak tak dalej pójdzie no i Tardyferon dwa razy dziennie łykam. Tak bardzo starałam się ,żeby karmić piersią a teraz słyszę ,że mam od tak zrezygnować z tego. Totalna załamka :-(
Odebrałam dziś wyniki morfologii bo lekarz zalecił zrobić by sprawdzić jak tam moja anemia..mam potworną anemie :-( HGB- Hemoglobina spadła mi z 8.9 g/dl na 5.6g/dl przy normie 12-16g/dl.
Mimo zażywania żelaza poziom spadł i dostałam od lekarza ultimatum mam przestać karmić piersią bo inaczej do szpitala mnie położy :-(
Dziewczyny pomocy powiedzcie ,że da się znaleźć inny sposób. Pije paskudny sok z buraków jem gotowane buraki jeszcze trochę i bułkę z burakiem będę jadała jak tak dalej pójdzie no i Tardyferon dwa razy dziennie łykam. Tak bardzo starałam się ,żeby karmić piersią a teraz słyszę ,że mam od tak zrezygnować z tego. Totalna załamka :-(
mlodam
mama Oleńki
Marcepanek cholipka nie jest dobrze. a tabletki z buraków w aptece można kupić, są takie dawki że jedna dziennie. Pamiętam, jak tata miał kiepskie wyniki i jadł je to podskoczyła mu do 10 (a wiecie jak to po chemiach, leci w dół na łeb na szyję). A usg CI robił? czy nie ma jakiegoś krwawienia?
Marcepanek
marylko,mloda dziękuje ;-)
A krwawienia nie mam żadnego wszystko. W środku już pięknie się porobiło nawet macica prawie jak przed porodem. Drugi lekarz ma to samo zdanie... co gorsza pediatra Nikusi powiedziała ,że lepiej bym przeszła na butle bo mała za mało przybiera na wadzę :-( teraz już sama nie wiem jak postąpić :-( chce mi się ryczeć :-(
A krwawienia nie mam żadnego wszystko. W środku już pięknie się porobiło nawet macica prawie jak przed porodem. Drugi lekarz ma to samo zdanie... co gorsza pediatra Nikusi powiedziała ,że lepiej bym przeszła na butle bo mała za mało przybiera na wadzę :-( teraz już sama nie wiem jak postąpić :-( chce mi się ryczeć :-(
LauLau
ale tu cisza ...
ja wyjątkowo w domku, bo Zuzu zażądała drugiej drzemki a wczoraj się nabiegałam i dziś niespecjalnie mam siłę na 2-3 godzinny spacer ;-) wyjdziemy na plac zabaw jak się obudzi
mama, dzięki za info od Iwonki !!! wielkie gratulacje :-):-):-)
a dla Was duuuużo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marcepanek, rozumiem, że Ci zależy na karmieniu, ale Nikola najbardziej potrzebuje przy sobie zdrowiej i silnej mamy ...
nie musisz całkowicie rezygnować z piersi... może jak np. 2 karmienia zastąpisz butlą, to wyniki trochę się poprawią a latkacja cały czas będzie potrzymana i na pewno uda Ci się ją na nowo rozkręcić ...
głowa do góry :-)
Wisieńka, cudny filmik !!! ślicznotka z Emilki ;-)
mlodam, gratuluję córy :-)
ja wyjątkowo w domku, bo Zuzu zażądała drugiej drzemki a wczoraj się nabiegałam i dziś niespecjalnie mam siłę na 2-3 godzinny spacer ;-) wyjdziemy na plac zabaw jak się obudzi
mama, dzięki za info od Iwonki !!! wielkie gratulacje :-):-):-)
a dla Was duuuużo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marcepanek, rozumiem, że Ci zależy na karmieniu, ale Nikola najbardziej potrzebuje przy sobie zdrowiej i silnej mamy ...
nie musisz całkowicie rezygnować z piersi... może jak np. 2 karmienia zastąpisz butlą, to wyniki trochę się poprawią a latkacja cały czas będzie potrzymana i na pewno uda Ci się ją na nowo rozkręcić ...
głowa do góry :-)
Wisieńka, cudny filmik !!! ślicznotka z Emilki ;-)
mlodam, gratuluję córy :-)
Wisieńka
Ja odchorowałam wczorajsze wojaże po Wro. Najpierw straszne samopoczucie, drżenie rak, słabośc, mdłości, ciemno przed oczami, kołatanie serca i wrażenie jakiegoś zapadania się a potem okropne torsje. Teraz juz lepiej na szczęście. Boli za to żołądek po szarpaniu. Matko jak mnie to wszystko wykańcza
majqa1
mama 2+2 :-)
Marcepanek - na anemię bardzo dobra jest każda wątróbka, szparagi, brokuły (zielone warzywa ogółem) a do żelaza koniecznie dodaj wit. b12 i kwas foliowy
pozdrawiam wszystkie forumowiczki
pozdrawiam wszystkie forumowiczki
reklama
maran-atha
iwonka gratulacje
marcepanek trzymaj sie kochana
wisienka fajniutka Emilka a ja jak patrze na swoją dziewczynke to mnie sie wydaje, że to tak dawno było jak ja podgladałam...
marcepanek trzymaj sie kochana
wisienka fajniutka Emilka a ja jak patrze na swoją dziewczynke to mnie sie wydaje, że to tak dawno było jak ja podgladałam...