reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
ehhhh no to ja już wykapana i mam chwile by posiedzieć... dziś mialam kolejną próbe odzwyczajania Ali od pieluch, ale nie daje rady... ona w ogóle nie kontroluje tego, ze sika... ja ja pytam, czy chce siku a ona mówi, że nie i jednoczesnie w tym czasie robi siku w majty... no nie moge... wrrrr... nie mam cierpliwosci i musze to przełozyć na inny czas może bliżej lata czy co... bo dziś mi zasikała połowe spodni, rajstop i gaci a 2 razy było do nocnika i to jak ja posadziłam mimo iż twierdzila, że nie chce i tak chyba na nieswiadomce zrobiła... najgorzej mnie wkurza, że ona wszystko rozumie, gada jak nakręcona, odmienia w odpowiednich osobach, opowiada mi książeczki i spiewa piosenki a z tym nocnikiem to nic nie kuma albo i nie chce zakumać... a mnie trafia... uffffffff... nie no musze sie wyluzować bo i dziecko stresuje i siebie... najwyżej zaczniemy blizej lata jeszcze raz, choć moja mama uważa, że jak ona przyjedzie to ją nauczy... taaaaaa już to widze... ale nich próbuje może akurat ja nie mam podejścia ani cierpliwości...

sol a Twoje córki cudowne :) Karola jakie ma sliczne niebieskie oczy a Emi to taki slodki bobas, że tylko ja wycałować :)
wisienka no widzę, ze rosnąc zaczynasz :) super :)
iwonka a Ciebie tom juz dawno nie widziala...
marylka Łobuzie a TY sie oszczędzaj i jak cos to kladź sie i leż a kazdą niepewnośc to lepiej z ginem skonsultować niż zbagatelizować :)
sorbuś no ja też wygladam Twojego porodu bo wiem jak bardzo bys chciała już urodzić, ale widzisz jak to jest... nie od nas to zalezy tylko od tych malutkich uperciuchów w środku ;)
szczęśliwa jak tam kolki?? Dajecie rade?? Coś okazało sie na tyle skuteczne, że Kubusiowi przynosi ulge??

ide miete zaparzyć bo czuje, że zgaga mnie lapie a na noc i tak maaloxu łyknę....

czesc dziewczyny witam sie i Ja :) ciężką miałam noc :/
Maran - wczoraj biedny tak płakał ze ja nie wiedziałam po 2 godzinach jak sie nazywam .... ale wize ze sab simplex działa bo gazy odchodzą mniej sie pręży tylko ma jeszcze takie ataki :( zobaczymy jak nie zadziała lepiej do poniedziałku to znów z nim pójdę do pediatry .... zastanawiałam sie tez nad zrobieniem mu badania moczu ...bo czasami też to jest przyczyną ...

Witajcie,

IWONKO, kochana!! No w końcu jesteś! I jak? Lepiej cosik??? Ściskam serdecznie*

Marylka, dziś nie potańczę, mam full roboty...chyba, że pomiędzy kwitami, a sprzątaniem, zobaczymy, postaram się wpaść i porwać Cię na balety :-D

MAGGY
!!!!!!!!!!! hahahahahahahahaha, soryy, ale padłam z olejku... :-D :-D

Życzę wszystkim miłego dnia*

Ostatnia edycja:
Cześć:)

Szczęśliwa współczuję nocki. Kurcze najgorzej jak takie maleństwo płacze i cżłowiek nie wie czemu i nie wie jak pomóc... pewnie aż by się wolało samemu cierpieć... Mam nadzieję że te krople pomoga albo pediatra wpadnie na jakiś pomysł...

Maran niestety nie znam sposobu na nauczenie malucha nocnika... Pamiętam że mój siostrzeniec w tym wieku też jakieś problemy miał bo nie rozumiał co to znaczy sikać... I może faktycznie odpuśc narazie bo to żadna różnica czy tera czy za kilka miesięcy - jeśli nie wysyłasz jej do przedszkola. Teraz jesteś zmęczona i nie masz cierpliwości i faktycznie stresujecie się obie a to jest raczej coś co wymaga duuużo cieprliwości

Wisienka super brzucio:) Bardzo ładnie już rośniesz:) A powiedz jak się czujesz?

Maggy ja myślę że jak ten olejek zabił CI chomika to faktycznie lepiej go nie stosować;-)

Sol ależ te Twoje dziewczynki śłodziutkie!!!

Ewelinka miłego dnia:)

Więcej nei pamiętam:(

A mi dziś ciut lepiej. chyba ten ohydny antybiotyk działa... DObrze. Mam za to inny problem (jak mojego doktorka nie ma w zasięgu to ja chyba poprostu muszę coś wymyślić żeby się martwić)
Wczoraj w nocy miałam całą serię skurczy łydki, kilka małych i jeden meeega bolesny. I od tamtej pory boli mnie strasznie ta łydka... Tak jakbym miała ogromnego zakwasa... Wczoraj rano trochę rozchodziłam jak pojechałam do pracy ale dziś ledwo chodzę... Boli tylko jak ruszam mięśniem więc pojęcia nie mam co to może być ani co z tym zrobić... Ginek za tydzień, zresztą i tak antybiotykiem uziemiona jestem...

Monia - hej :) dobrze ze antybiotyk działa ale tak jak opisujesz znów coś .... ale tak jest zawsze jak jedno mija drugie sie zaczyna :( .... wczoraj normalnie o mały włos a płakałabym z Kubą nie mogłam patrzeć jak on cierpi .... tylko że pomyślałam sobie że jak ja sie rozkleje to mały to wyczuje i bedzie też bardziej niespokojny .... wiec dużo do niego mówiłam dałam krople nosiłam na rękach a potem położyłąm go na klatce piersiowej i zasnął .... nawet spał ze mną w łóżku bo nie miałam serca go odłożyć .... ale tak to przespał później całą noc tylko pobudki na jedzonko .... i teraz też śpi jak zabity :) na niego też działa jak sie puści muzykę i sie z nim tańczy :p:p:p wiec o 0.30 leciała muzyczka :) i wcale nie tak cicho:p on to uwielbia

Ostatnia edycja:
dzien dobry

MONIA-tez tak mialam z tym skurczem... bolalo mnie w nocy kilka razy, a jak sie obudzilam to juz taki bol byl, ze ledwo chodzilam. I najgorsze, ze to bylo w dniu mojego slubu :) kolezanka dala mi jakis krem z serii GINOT z mieta i posmarowalam i troche pomoglo. Bol w calosci zniknal po kilku dniach.
To nic strasznego :) wiec sie nie marw. Zapytaj w aptece, moze dadza Ci jakis krem, ktory mozesz stosowac w ciazy :)

SZCZESLIWA- to moze powoli ten syrop zaczyna dzialac/? moze nie jest tak, ze od razu bedzie jak reka odjal? hmm.. oby maluchowi szybko przeszlo :*

Maggy - właśnie czytałam że na jednych działa szybko a inni muszą sie troche pomęczyć :(:( zobaczymy .... jest lepiej niż było ale daleko jeszcze do cudu :)
Ewelinko - czesc słodziaku:*

reklama
EWELINKA ma racje. Tylko jak bierzesz juz jakis zestaw witamin dla kobiet w ciazy, to najpierw dopytaj lekarza, czy masz cos na te skurcze dodatkowo brac. Przewitaminizowanie jest gorsze niz brak wit. w organizmie :)

Do góry