A.Patrycja
Fanka BB :)
Ja bym zrobiła amniopunkcje.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja bym zrobiła test nipt typu Sanco najpierw, skoro ryzyko powikłań po amniopunkcji jest większe niż faktyczne ryzyko urodzenia dziecka z zD. Gdyby wynik z testu nipt wyszedł nieprawidłowy, to wtedy ewentualnie rozważyłbym amniopunkcję.A robiłybyście amniopunkcję w tym przypadku?
Usg masz dobre, to zaczęłabym od testu.A robiłybyście amniopunkcję w tym przypadku?
O właśnie, zapomniałam to dopisać. Że jeśli na USG byłyby nieprawidłowości, to też wtedy inna sytuacja zupełnie. Ale u mnie również USG było prawidłowe.Usg masz dobre, to zaczęłabym od testu.
Ja też robiłam sanco, bo usg miałam prawidłowe. I u mnie było wysokie ryzyko dwóch chorób. Sanco wyszło prawidłowe więc amniopunkcje odpuściłam. Mam nadzieje ze połówkowe wyjdzie bez zastrzeżeń.O właśnie, zapomniałam to dopisać. Że jeśli na USG byłyby nieprawidłowości, to też wtedy inna sytuacja zupełnie. Ale u mnie również USG było prawidłowe.
miałam ryzyko 1:86, zrobiłam sanco. Córka zdrowa.A robiłybyście amniopunkcję w tym przypadku?
Widzę że sanco całkiem popularne. Pewnie ze względu na czas oczekiwania u mnie ZD było 1:71.miałam ryzyko 1:86, zrobiłam sanco. Córka zdrowa.
Mysle, że nie chodzi o czas oczekiwania.Widzę że sanco całkiem popularne. Pewnie ze względu na czas oczekiwania u mnie ZD było 1:71.