reklama
Ha ha, jak ja bym Wam wrzucila ile juz rzeczy nakupilam... A jeszcze na 100% nie znam plci, wiec jak widze cos uroczego dla dzoewcYnki, to tez biorę [emoji23]
wrzucaj!
Ja tylko kupiłam jedno różowe body z tiulowa spódniczka na 74 stwierdziłam że jak nie będzie dziewuszki to oddam szwagierce no i oddam hehe
Heda
Fanka BB :)
No to widzę dziewczyny że wy już uzbrojone po zęby... Ja póki co nawet pary skarpetek nie kupiłam. Mam za to fotelik samochodowy i leżaczek-bujaczek. Malutkich ciuszków po dziewczynkach nie mam sprzedałem wszystko bo miejsca mi brak na przechowywanie. Poza tym jak będzie chłopiec to i tak się nie nadadzą bo 90% jest typowo dziewczyńskie. Póki co mała bestia nie chce się ujawnić więc matka w zawieszeniu... może za 2 tyg na polowkowym się uda...
Anacoco
No kombinezonin kurczaczek świetny a skąd te skarpetusie z serduszkami?i moja kolekcja.. się uzbierało, babcia zaczęła szaleć najlepszy jest żółty kombinezonik - babcia stwierdziła że to taki Wielkanocny Kurczaczek będzie Zobacz załącznik 915354 Zobacz załącznik 915357
To jak Wy już tyle macie to ja się muszę zabrać ostro do zakupów
Poka, PokaHa ha, jak ja bym Wam wrzucila ile juz rzeczy nakupilam... A jeszcze na 100% nie znam plci, wiec jak widze cos uroczego dla dzoewcYnki, to tez biorę [emoji23]
No kombinezonin kurczaczek świetny a skąd te skarpetusie z serduszkami?
To jak Wy już tyle macie to ja się muszę zabrać ostro do zakupów
Poka, Poka
kochana, moja koleżanka z terminem na luty dopiero zabiera się za jakąkolwiek wyprawkę.. więc ja chyba jestem nienormalna ale poprostu lubię mieć wszystko rozplanowane, porozkladane abym się nie martwiła później.. nawet na początku orientacyjne ceny wyprawki sprawdzałam (oprócz ciuszków)
wolę mieć pod kontrolą i wcześniej większość ogarnięte, żeby tylko dokupowac co miesiąc resztę, balabym się że jak zostawię to sobie na koniec to mnie to zje no i z ciężkim brzuszkiem pewnie nie miałabym ochoty chodzić całe dnie na shopping a przede wszystkim sprawia mi to ogromna radość, jednak to pierwsza dzidzia i wszystko jest takie nowe
a skarpetki z serduszkami dostaliśmy, one są z grzechotkami, widziałam je w Rossmannie
Magdalenams
Na pępek, nacięcie krocza i obdarcia teraz używam octenisep.t. Goi się szybciej. Wiem bo czasem zapominam psiknac i młody ma dłużej rozpaprane.
U mnie na tyłek musiało być smarowanie bo młodego byle gowno odparzalo i do teraz ma wrażliwą pupę. Ale teraz smaruję tylko jak mu odparzy a tak to nic.
Co do kosmetyków to jeden płyn do kąpieli do wszystkiego. I na uczulenie balsam.
Ogólnie tak jak @Mujer pisze im mniej tym lepiej. Jeden płyn do mycia wszystkiego, jeden prosty najprostszy krem lub maść do pupy i chyba tyle wystarczy. Myć jak to mi Pani dermatolog powiedziała: jak się ubrudzi.
@Mujer a co myślisz o krochmalu do kapania w razie czego?? Ja używałam zamiast emolientow a to sama natura.
U mnie na tyłek musiało być smarowanie bo młodego byle gowno odparzalo i do teraz ma wrażliwą pupę. Ale teraz smaruję tylko jak mu odparzy a tak to nic.
Co do kosmetyków to jeden płyn do kąpieli do wszystkiego. I na uczulenie balsam.
Ogólnie tak jak @Mujer pisze im mniej tym lepiej. Jeden płyn do mycia wszystkiego, jeden prosty najprostszy krem lub maść do pupy i chyba tyle wystarczy. Myć jak to mi Pani dermatolog powiedziała: jak się ubrudzi.
@Mujer a co myślisz o krochmalu do kapania w razie czego?? Ja używałam zamiast emolientow a to sama natura.
kitty89
Zgadzam się! Ja od sobie polece z kosmetyków Hipp, babydream albo coś droższego derme z bardo dobrym składem. My niestety po pół roku życia synka musieliśmy szukać kosmetyków dla alergików mocno natluszczajacych bo pojawiły się problemy skórne. Mam nadzieję że córa nie będzie miałam takich problemów i najprostsze marki wystarcza.Na pępek, nacięcie krocza i obdarcia teraz używam octenisep.t. Goi się szybciej. Wiem bo czasem zapominam psiknac i młody ma dłużej rozpaprane.
Magdalenams
Ja też mam nadzieję ze alergia mojego młodszego ominie. Do roku była tragedia...Zgadzam się! Ja od sobie polece z kosmetyków Hipp, babydream albo coś droższego derme z bardo dobrym składem. My niestety po pół roku życia synka musieliśmy szukać kosmetyków dla alergików mocno natluszczajacych bo pojawiły się problemy skórne. Mam nadzieję że córa nie będzie miałam takich problemów i najprostsze marki wystarcza.
A hipp też używamy. Polecaly mi mamy i skład mają dobry.
reklama
Natalia91
My do pupy uzywalismy tylko linomag i nic więcej i też nie było i nie ma do tej pory problemów ze skórą. Do kąpieli penaten baby też taki wszystko w jednym lub banydream. Kąpiel jak najrzadziej. Oliwek też nigdy żadnych nie uzywalismy.
Co do zakupow...nic jeszcze nie kupiłam dla Leosia [emoji848] ale wszystkie ciuszki mam po starszaku więc kupię tylko tak symbolicznie może ze dwa pacaje. A tak to tylko łóżeczko dostawke i kokon i wsio. Aaa i dostawke do wózka [emoji16]
Co do zakupow...nic jeszcze nie kupiłam dla Leosia [emoji848] ale wszystkie ciuszki mam po starszaku więc kupię tylko tak symbolicznie może ze dwa pacaje. A tak to tylko łóżeczko dostawke i kokon i wsio. Aaa i dostawke do wózka [emoji16]