Do uszek woda, do pępka nic.dzięki a do uszek czego używałaś?
do pępka alkohol?
Ja też nic jeszcze nie kupiłam.No to widzę dziewczyny że wy już uzbrojone po zęby... Ja póki co nawet pary skarpetek nie kupiłam. Mam za to fotelik samochodowy i leżaczek-bujaczek. Malutkich ciuszków po dziewczynkach nie mam sprzedałem wszystko bo miejsca mi brak na przechowywanie. Poza tym jak będzie chłopiec to i tak się nie nadadzą bo 90% jest typowo dziewczyńskie. Póki co mała bestia nie chce się ujawnić więc matka w zawieszeniu... może za 2 tyg na polowkowym się uda...
A próbowałaś mu zmieniać pampersy? Co do krochmalu to jak najbardziej. Do kąpieli można też dodawać swoje mleko. Z pierwszą kąpielą dobrze poczekać. Niemowlaka też nie kąpałam codziennie. Nawet teraz nie kąpię ich codziennie, tylko podmywam.Na pępek, nacięcie krocza i obdarcia teraz używam octenisep.t. Goi się szybciej. Wiem bo czasem zapominam psiknac i młody ma dłużej rozpaprane.
U mnie na tyłek musiało być smarowanie bo młodego byle gowno odparzalo i do teraz ma wrażliwą pupę. Ale teraz smaruję tylko jak mu odparzy a tak to nic.
Co do kosmetyków to jeden płyn do kąpieli do wszystkiego. I na uczulenie balsam.
Ogólnie tak jak @Mujer pisze im mniej tym lepiej. Jeden płyn do mycia wszystkiego, jeden prosty najprostszy krem lub maść do pupy i chyba tyle wystarczy. Myć jak to mi Pani dermatolog powiedziała: jak się ubrudzi.
@Mujer a co myślisz o krochmalu do kapania w razie czego?? Ja używałam zamiast emolientow a to sama natura.
Hipp też ma dobry skład, tylko dużo droższy od babydream.