reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Mam pytanie do Was. Dopiero niedawno dowiedziałam się o tych pieluszkach muslinowych i bambusowych, wiem ze wiele z Was ma juz male dzieci, uzywalyscie i polecacie? Ile radzicie kupic tetr, a ile tych drozszych? Czy one sie szybko niszcza po praniu?
Z corka uzywalam tylko tetr i pieluch flanelowych.
Ja miałam tylko muślinowe, do podkladania, przykrywania, obcierania, otulania, do wszystkiego:) pralam non stop, formy nie straciły, koloru tez nie, nie rozeszły sie ani nic takiego. Mam gdzieś skryte do teraz a uzywalam chyba do 2 roku życia synka. Terry nie miałam ani jednej, flanelowych tez nie, myslalam teraz o bambusowych jeszcze żeby dokupić na sprobowanie:)

reklama
Czesc dziewczyny ;) jestem marcową mamą 2017 i teraz będę lutową 2019. Spodziewam się synka i w związku z tym wyprzedaję ciuszki po córce ;-) może jesteście zainteresowane? Piszcie na priv to wyślè Wam link do olx. Dzis lub jutro wystawię jeszcze te w rozmiarze 0-3;-) mozliwa sprzedaż lub wymiana na ciuszki chłopięce. Przykładowe zdjęcia:

20181013_110759.jpg
20181013_110002.jpg
olx_image_2018-10-13_12-53-52.jpg
olx_image_2018-10-13_12-33-55.jpg
olx_image_2018-10-13_12-27-05.jpg

Załączniki

• 20181013_110759.jpg
    20181013_110759.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 583
  • 20181013_110002.jpg
    20181013_110002.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 592
  • olx_image_2018-10-13_12-53-52.jpg
    olx_image_2018-10-13_12-53-52.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 610
  • olx_image_2018-10-13_12-33-55.jpg
    olx_image_2018-10-13_12-33-55.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 585
  • olx_image_2018-10-13_12-27-05.jpg
    olx_image_2018-10-13_12-27-05.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 594
Mam pytanie do Was. Dopiero niedawno dowiedziałam się o tych pieluszkach muslinowych i bambusowych, wiem ze wiele z Was ma juz male dzieci, uzywalyscie i polecacie? Ile radzicie kupic tetr, a ile tych drozszych? Czy one sie szybko niszcza po praniu?
Z corka uzywalam tylko tetr i pieluch flanelowych.
Ja miałam 6 lat temu kilka bambusowych pieluch i były ekstra. Mięciuteńkie, spokojnie mogły robić za przyłącz, czy przykrycie w lecie. Są naprawdę doskonałe. Jedyny minus, to to, że nie można prać w wysokich temperaturach. 60 stopni już je wykańcza - kurczą się i to bardzo.
Teraz myślę też nad muślinowymi. Jak one reagują na temperaturę?

Mi tez sie te wszystkie ozdoby na główkę podobają :) jak sie dowiem jaka płeć to bede zamawiać na Wishu różne slicznosci.
A porusze jeszcze jeden temat ozdobek a mianowicie kolczyków. Może malo wyprawkowe ale może znaleźć sie na liście:) jakie macie podejście w tym temacie? Slyszalam dużo krytyk w Polsce i zastanawiam sie czy to tylko w rodzinnym otoczeniu czy faktycznie większość nie robi kolczyków po narodzinach.
Moja Córcia miała przekłute uszka jak skończyła ok 6 m-cy. Nic się nie babrało. Córcia nie dotykała uszka, ani też nigdy nie szarpała kolczyków. Pierwsze kolczyki to były maleńkie kółeczka, które dostała na chrzest. Jedyny minus teraz - uszko rośnie i dziurka jest na chwilę obecną zbyt wyskoko. Jedną już poprawialiśmy rok temu.... Teraz czeka nas przekłucie uszu na nowo....

Cudeńko 1.jpg Cudeńko 2.jpgCudeńko 3.jpg
Właśnie był u mnie kurier ze słodkimi cudeńkami ze smyka. Oto moje pierwsze zakupy dla córuni. Jeżeli się nie potwierdzi płeć ubranka oddam koleżance :).

Załączniki

• Cudeńko 1.jpg
    Cudeńko 1.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 152
  • Cudeńko 2.jpg
    Cudeńko 2.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 161
  • Cudeńko 3.jpg
    Cudeńko 3.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 165
Dziekuję :).
Pajacyk 62, body 56. Nawet jak dziecko ma 57 czy 59 cm to i tak chodzi w 56 miesiąc albo dłużej. Zawsze miałam na 56 niewiele ubranek, ale czas to zmienić, bo nie lubię za dużych, które się marszczą i trzeba podwijać rękawki. Poza tym 56 z h&m będzie inne niż 56 ze smyka.

reklama
Dziekuję :).
Pajacyk 62, body 56. Nawet jak dziecko ma 57 czy 59 cm to i tak chodzi w 56 miesiąc albo dłużej. Zawsze miałam na 56 niewiele ubranek, ale czas to zmienić, bo nie lubię za dużych, które się marszczą i trzeba podwijać rękawki. Poza tym 56 z h&m będzie inne niż 56 ze smyka.
Ja też będę musiała zainwestować w trochę tych mniejszych, bo mam mało bardzo po moich dzieciach. Córcia chodziła w podwiniętych, ale to faktycznie słaba opcja. A syn urodził się z wagą 4350, 56 cm, więc w 56 mi się w zasadzie po tygodniu przestał wciskać i problemu braków nie odczułam wcale.

Do góry