reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Ja mam sporo ubranek z Lidla z lupilu po synku (kupowałam raczej uniwersalne) ale najlepsze wg mają body. Reszta trochę się rozciąga. Bluzek już np nie kupię, bo rosną z dzieckiem.

Żałuję, że kupiłam w zeszłym roku nowy wózek 2w1. Gondola jest świetna i synek jeździł w niej do marca (urodził się w grudniu i należy raczej do sporych dzieci). Ale spacerówke najchętniej kupiłbym inna. Np z Joie. Synkowi w niej bardzo wygodne, ale uciążliwe to składanie i przewożenie w samochodzie, bo zajmuje sporo miejsca i jest ciężka.
Polecam kupić używana gondolę, a nową spacerówke później. Mam wózek bebetto Murano.

Resztę rzeczy mam po synku, pieluchy z babyono mi najbardziej pasowały.
Mam nadzieję, że będę mogła dokupić parę ubranek - różowych [emoji7][emoji7][emoji23]
Edit: synek z września, nie mogę edytować... [emoji56]

reklama
Gondola nam służyła 5 miesięcy. Pozniej corka jezdzila w niej na czworaka, a za pol miesiaca usiadła samodzielnie i poszla w spacerowke

A macie może jakieś doświadczenie z wózkami easy go soul albo optimo? Bardzo chciałam typowy wózek 3w1 z dużą gondolą i w ogóle, tutaj rzadko spotykane i strasznie drogie ale jest tyle negatywnych opinii co do spacerowek z takich zestawów i wagi ze zrezygnowalam i poszłam w stronę joie ale natrafilam na easy go i chyba najbardziej by mi odpowiadał tylko nie wiem który model. Waga wózka dla mnie wazna bo mieszkam w górzystym miasteczku ale nie jezdze po wertepach. Oba są dość podobne dlatego ciężko zdecydować. Przy synku miałam quinny, z budki wyrósł szybko a po 8 miesiącach ogólnego użytku sprzedałam i kupilam parasolke bo właśnie wciąganie takiego ciężaru po górach mnie powalało zwłaszcza latem w temperaturze +40 stopni. Parasolke wyrzucilam w zeszlym roku bo choć synek juz dawno chodzi sam to przy wyjazdach gdzie było wielogodzinne chodzenie przydawała sie na drzemke więc wózek musi nam posłużyć te 3 lata.

Ja nie wiem kompletnie nic na temat tego wózka. Natomiast co do ciężaru spacerówek z zestawu 3w1 to porazka. Jakby mi to przyszlo podniesc razem ze stelażem, zeby wywlec po schodach, to wyzionęłabym ducha...

Ja nie wiem kompletnie nic na temat tego wózka. Natomiast co do ciężaru spacerówek z zestawu 3w1 to porazka. Jakby mi to przyszlo podniesc razem ze stelażem, zeby wywlec po schodach, to wyzionęłabym ducha...
Dlatego szukam czegoś 3w1 ale bardziej w stronę spacerowki do której dokupuje sie gondole jak jest potrzeba. Jeśli odjąć wagę kol pompowanych, jakiś super amortyzatorow, plastikow z gondoli itd to ten ciężar sie sporo zniża

Ja mam edreme breva 3w1 i oczywiście kupiona bo M się napalił że taki fajny i w dobrej cenie. Ok może jest fajny ale to ja w 90% chodzę na spacery i nienawidziłam tego wózka bo o ile spacery są super to jak już chciałam gdzieś podjechać to było ciężko stelaż plus gondola ważą chyba 14 kg jeśli dobrze pamiętam więc nawet nie chce o nim myśleć teraz. Mam spacerowke joie jest świetna, ale muszę poszukać właśnie jakiejś gondoli i fotelika tylko nie mam pomysłu gdzie i z jakich firm bo wszędzie jest albo gondola i spacerowka albo 3w1 .

Ja mam edreme breva 3w1 i oczywiście kupiona bo M się napalił że taki fajny i w dobrej cenie. Ok może jest fajny ale to ja w 90% chodzę na spacery i nienawidziłam tego wózka bo o ile spacery są super to jak już chciałam gdzieś podjechać to było ciężko stelaż plus gondola ważą chyba 14 kg jeśli dobrze pamiętam więc nawet nie chce o nim myśleć teraz. Mam spacerowke joie jest świetna, ale muszę poszukać właśnie jakiejś gondoli i fotelika tylko nie mam pomysłu gdzie i z jakich firm bo wszędzie jest albo gondola i spacerowka albo 3w1 .
Dosyc ciężko jest dostać stelac z gondolą i fotelikiem bez spacerowki, tez szukalam i ewentualnie są spacerowki z fotelikami a gondole dokupujesz osobno albo wszystko osobno do spacerowki. Zglupialam juz z tymi wózkami bo co kilka dni zmienia mi sie cale nastawienie, chyba zaczynam dojrzewać do tego ze wózek nie ma być ładny tylko przede wszystkim wygodny dla dziecka i funkcjonalny dla rodzicow. Jedyne czego jestem pewna to ze kupie nowy. Gdybym miała juz kupiony i spakowany w domu to byłoby to dużo prostsze a tak to za dużo czasu jeszcze zostało na rozmyślanie:p

reklama
Jeżeli chodzi o rozmiary ubranek, to lepiej kupić 62 i podwinąć rękawek niż 56 założyć raz. Moja córa urodziła się od razu niemalże za duża na rozmiar 56. Niektóre ubranka założyłam jej raz i zanim je wyprałam to już były za małe. Polecam spodenki i kaftaniki ze smyka, kupowałam zestawy jak były na przecenach. One są mega uniwersalne, te co miałam rosły z dzieckiem. W szczególności spodenki. Moja córa ma 4 lata, a jest w stanie zalozyc jeszcze te spodenki jako piżamkę, co prawda są do kolan, ale nie jakieś ciasne. Na wysokości brzucha mają taki rozciągliwy pas, który można zawinąć na pół i wtedy dla noworodka są okej i potem przez wiele miesięcy się sprawdzają.

Do góry