reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Ja przy synku kupilam w ikei:p do dziś są w idealnym stanie, ale to są muślinowe, tetry nie miałam ani jednej, teraz tez kupilam juz muślinowe i będę dokupywac kolejne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja przy synku kupilam w ikei:p do dziś są w idealnym stanie, ale to są muślinowe, tetry nie miałam ani jednej, teraz tez kupilam juz muślinowe i będę dokupywac kolejne
Ja już zglupialam. To moje poerwsze dziecko, wiem tyle co podejrzałam u siostry. Ile jest tych pieluch? Tetrowe, flanelowe, muslinowe? Dwie poerwsze wiem, ale muslinowe? Chyba wyjde na glupka hahaha

Ja już zglupialam. To moje poerwsze dziecko, wiem tyle co podejrzałam u siostry. Ile jest tych pieluch? Tetrowe, flanelowe, muslinowe? Dwie poerwsze wiem, ale muslinowe? Chyba wyjde na glupka hahaha
Muslinowe są bardziej delikatne niż tetra a bambusowe to już wogole są super mięciutkie. Ja z bambusowych mam tylko dwa otulacze i świetnie się sprawdzaja jako kocyk. Muslinowych pieluch nie mam żadnych.

Tu gdzie mieszkam tetra nie jest tak popularna jak muslinowe pieluszki, są różnych rozmiarów i różnej grubości, tak jak Natalia mówi są delikatne, nic szorstkie, po wypraniu nic sie z nimi nie dzieje przynajmniej z tymi z ikei, teraz sprawdze jakiej jakości są lidlowskie:p

Ja na samym początku jak córka się urodziła to przykrywałam ją kocykiem, ale jak była trochę większa to normalnie przykrywałam ją kołderką z pościelą. Ta pościel służyła jej przez trzy lata, dopiero niedawno przeszłyśmy na dużą kołdrę. Więc dla mnie pościel jak najbardziej jest przydatna. Ja nie miałam prześcieradeł na przewijak i kładłam pieluchę flanelową bo nie zwija się tak szybko pod dzieckiem w trakcie przewijania, więc ta flanelowa służyła mi za prześcieradło. Kładłam też je na łóżeczku pod główką, aby prześcieradło się tak szybko nie brudziło w razie jak się dziecku ulało czy wyleciała ślina z buzi :)

Ja bambusowe pieluszki uzywam jako przykrycie. Zwlaszcza w lecie sie super sprawdzaly, w sumie do tej pory uzywam, bo corka z wiekiem zrobiła sie nie przykrywalna, rozkopuje wszystko, a bambusowych otulaczyków nie czuje na sobie i spi tak całą noc :)

Od poniedziałku w lidlu będą ubranka dla dzieciaczków. Jakby któraś chciała coś już zakupić :) ja chyba się skuszę chociaż na jedna pare body, tylko sie zastanawiam jaki jest najbardziej uniwersalny rozmiar?

Od poniedziałku w lidlu będą ubranka dla dzieciaczków. Jakby któraś chciała coś już zakupić :) ja chyba się skuszę chociaż na jedna pare body, tylko sie zastanawiam jaki jest najbardziej uniwersalny rozmiar?
W lidlu rozmiary często bywają zawyżone wiec jak wezmiesz 56 to będzie ok, jeśli maluszek urodzi sie malutki to będziesz mieć na pozniej

reklama
Ja mam sporo ubranek z Lidla z lupilu po synku (kupowałam raczej uniwersalne) ale najlepsze wg mają body. Reszta trochę się rozciąga. Bluzek już np nie kupię, bo rosną z dzieckiem.

Żałuję, że kupiłam w zeszłym roku nowy wózek 2w1. Gondola jest świetna i synek jeździł w niej do marca (urodził się w grudniu i należy raczej do sporych dzieci). Ale spacerówke najchętniej kupiłbym inna. Np z Joie. Synkowi w niej bardzo wygodne, ale uciążliwe to składanie i przewożenie w samochodzie, bo zajmuje sporo miejsca i jest ciężka.
Polecam kupić używana gondolę, a nową spacerówke później. Mam wózek bebetto Murano.

Resztę rzeczy mam po synku, pieluchy z babyono mi najbardziej pasowały.
Mam nadzieję, że będę mogła dokupić parę ubranek - różowych [emoji7][emoji7][emoji23]

Do góry